1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Hivatalosan is megszűnt a Windows Phone támogatása

Hivatalosan is megszűnt a Windows Phone támogatása

Hírek

Az utolsó megjelent Windows Phone verzió, a 8.1 támogatása is hivatalosan megszűnt - derül ki a Microsoft által kiadott terméktámogatási oldalból. A 2014 áprilisában megjelent rendszer 3 év után tegnaptól, július 11-től nem kap többé frissítéseket - ezzel vége egy újabb Microsoftos mobil rendszer történetének, de nem a mobilos üzletágnak:

A cég még 2010-ben dobta piacra második mobilos operációs rendszer szériáját, a Windows phone-t, mely a 7-es verzióval indult el, és a Windows Mobile-t váltotta. A történelem érdekessége, hogy a Windows Phone-t újra a Windows Mobile váltja, de ez már egy teljesen új operációs rendszer, az univerzális Windows 10 termékcsalád tagja. Ugyanakkor eddig ez a legújabb Windows 10 Mobile őrzött néhány dolgot az ősétől, a Windows Phone-tól, de úgy tűnik, hogy az elkövetkező időkben ezek a kötődések is eltűnnek, és vele együtt jelentős újítások jönnek.

A hír elsősorban azokat érintheti rosszul, akik nem kapták meg a Windows Mobile frissítést, így alig egy tucat telefonon kívül az összes Windows-os készülék, köztük az egykor legnépszerűbb Lumia, az 520-as is szoftvertámogatás nélkül marad.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Én sajnálom, a legstabilabb rendszer volt a wp8.1 update.
2017.07.12 15:17