Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Hivatalosan is megszűnt a Windows Phone támogatása

Az utolsó megjelent Windows Phone verzió, a 8.1 támogatása is hivatalosan megszűnt - derül ki a Microsoft által kiadott terméktámogatási oldalból. A 2014 áprilisában megjelent rendszer 3 év után tegnaptól, július 11-től nem kap többé frissítéseket - ezzel vége egy újabb Microsoftos mobil rendszer történetének, de nem a mobilos üzletágnak:

A cég még 2010-ben dobta piacra második mobilos operációs rendszer szériáját, a Windows phone-t, mely a 7-es verzióval indult el, és a Windows Mobile-t váltotta. A történelem érdekessége, hogy a Windows Phone-t újra a Windows Mobile váltja, de ez már egy teljesen új operációs rendszer, az univerzális Windows 10 termékcsalád tagja. Ugyanakkor eddig ez a legújabb Windows 10 Mobile őrzött néhány dolgot az ősétől, a Windows Phone-tól, de úgy tűnik, hogy az elkövetkező időkben ezek a kötődések is eltűnnek, és vele együtt jelentős újítások jönnek.

A hír elsősorban azokat érintheti rosszul, akik nem kapták meg a Windows Mobile frissítést, így alig egy tucat telefonon kívül az összes Windows-os készülék, köztük az egykor legnépszerűbb Lumia, az 520-as is szoftvertámogatás nélkül marad.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}