Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Jöhetnek az új Microsoftos telefonok, melyekhez új Windows Mobile kiadás is megjelenik

A Microsoftól kiszivárgott információk szerint a cég már javában dolgozik a legújabb Windows 10-et futtató telefonjain - legalábbis ezt állítja 2 különböző forrásra is hivatkozva a thurrott.com. Az oldal szerint új telefonok tervezésén / fejlesztésén dolgozik most éppen a cég, ami mellé a Windows 10 Mobile operációs rendszert is átszabják. 

Bár jelenleg a Windows 10 különböző változatai között sok az átfedés, azért akadnak különbségek: ilyen például a PC-s verzió esetén az asztali alkalmazások és a régebbi, Windows 8-ra készült áruházi alkalmazások futtatásának képessége. Hasonlóképpen a mobilos rendszerben is vannak a PC-s verzió által nem támogatott funkciók, amilyen a különböző, régebbi Windows Phone-s alkalmazások futtatásának lehetősége. Úgy tűnik, hogy ezekben lesz az egyik változás, mivel több, mára elavultnak számító alkalmazástípus futtathatósága megszűnhet majd - itt nagy eséllyel a Silverlight technológiára épülő alkalmazásoktól búcsúzhatunk majd el.

Ugyanakkor a mobilos felhasználói felületet is át fogja szabni a cég, és bár erről nem derültek ki még részletek, de szerintünk a Fluent Design alapján újulhat meg a rendszer. Ezen kívül az információk szerint a Microsoft a rendszer mélyén is módosításokat végez, így más újdonságokra is számíthatunk majd.

Sajnos azonban mint már írtuk, kiszivárgott információkról van szó, így sem a megjelenés / bemutatás dátuma, sem több konkrétum nem ismert, de várakozások szerint az év második felében ránthatja le a leplet hivatalosan is a Microsoft az újdonságokról. Mi reménykedünk a legjobbakban, de kíváncsiak vagyunk rá, nektek mi a véleményetek a kiszivárgott információkról, a Windows Mobile-ról, és a Microsoft mobilos részhez történő hozzáállásáról? Írd meg kommentben észrevételeidet, és várjuk együtt a hivatalos bejelentés(eke)t. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}