1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Jöhetnek az új Microsoftos telefonok, melyekhez új Windows Mobile kiadás is megjelenik

Jöhetnek az új Microsoftos telefonok, melyekhez új Windows Mobile kiadás is megjelenik

Hírek

A Microsoftól kiszivárgott információk szerint a cég már javában dolgozik a legújabb Windows 10-et futtató telefonjain - legalábbis ezt állítja 2 különböző forrásra is hivatkozva a thurrott.com. Az oldal szerint új telefonok tervezésén / fejlesztésén dolgozik most éppen a cég, ami mellé a Windows 10 Mobile operációs rendszert is átszabják. 

Bár jelenleg a Windows 10 különböző változatai között sok az átfedés, azért akadnak különbségek: ilyen például a PC-s verzió esetén az asztali alkalmazások és a régebbi, Windows 8-ra készült áruházi alkalmazások futtatásának képessége. Hasonlóképpen a mobilos rendszerben is vannak a PC-s verzió által nem támogatott funkciók, amilyen a különböző, régebbi Windows Phone-s alkalmazások futtatásának lehetősége. Úgy tűnik, hogy ezekben lesz az egyik változás, mivel több, mára elavultnak számító alkalmazástípus futtathatósága megszűnhet majd - itt nagy eséllyel a Silverlight technológiára épülő alkalmazásoktól búcsúzhatunk majd el.

Ugyanakkor a mobilos felhasználói felületet is át fogja szabni a cég, és bár erről nem derültek ki még részletek, de szerintünk a Fluent Design alapján újulhat meg a rendszer. Ezen kívül az információk szerint a Microsoft a rendszer mélyén is módosításokat végez, így más újdonságokra is számíthatunk majd.

Sajnos azonban mint már írtuk, kiszivárgott információkról van szó, így sem a megjelenés / bemutatás dátuma, sem több konkrétum nem ismert, de várakozások szerint az év második felében ránthatja le a leplet hivatalosan is a Microsoft az újdonságokról. Mi reménykedünk a legjobbakban, de kíváncsiak vagyunk rá, nektek mi a véleményetek a kiszivárgott információkról, a Windows Mobile-ról, és a Microsoft mobilos részhez történő hozzáállásáról? Írd meg kommentben észrevételeidet, és várjuk együtt a hivatalos bejelentés(eke)t. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Hát, szerintem ha lesz, akkor biztos csak prémium kategóriás. Legalábbis tuti arra fognak koncentrálni. Fluent dizájnnal viszont nagyon király lesz (reméljük)! Már csak a külső és a hardver a lényeg.
2017.05.31 18:04