Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Fluent Design a neve a Project Neon-nak - így fog hamarosan kinézni a Windows 10

Sok minden kiszivárgott már a Windows 10 új felhasználói felületéről, amit eddig Project Neon néven ismerhettünk, viszont most a Microsoft mutatott be mindent részletesen a Microsoft fejlesztői konferenciáján, a Build-en. Mindenekelőtt megtudhattuk, hogy Fluent Design-nek nevezte el azt a cég. A várhatóan már idén ősszel debütáló megjelenésre pedig teljesen ráillik ez a név, több szempontból is folyékony lett a végeredmény.

Ezt sugallja mind az öt, Microsoft által meghatározott jellemző, a fények, a mélység, a mozgások, az anyagok és a méretek / méretezés. A Microsoft ezek kombinációjával éri el, hogy az előző, minimalista jegyeket hordozó Modern megjelenés átláthatóbb és szebb legyen.

Ennek megfelelően az egyes elemek külön-külön rétegekben fognak elhelyezkedni, ami ezzel a mélység érzését kelti, az animációktól, mozgástól az egész rendszer dinamikusabbnak hat, és mindez a fények és az anyagok használatával áll össze egy egésszé. 

Ez utóbbi alatt elsősorban az iOS-ból, vagy a Windows 7-ből már egy más formában ismert Blur effektet kell érteni. Bár a felületben sok helyen felismerhetőek a modern megjelenés örökségei, sőt akátr úgy is tűnhet, hogy a Microsoft Metro / Modern próbálkozásai a Fluent Design-el váltak végleg késszé. Így az előzőek mellett az új stílus is marad az egyszerűségnél is, ami az elemek elrendezését, az átláthatóságot, vagy az alap színeket illeti.

Mindezek mellett az ezt bemutató videóban sok koncepció is feltűnik az egyes alkalmazásokat illetően - ilyen a fájlkezelő is - de feltűnik benne a Naptár a levelezés a a kapcsolatok vagy az időjárás alkalmazás is, így érdemes a videót alaposabban s áttekinteni. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}