1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Megszűnik a Silverlight alkalmazások futtatása Windows 10 mobile-on

Megszűnik a Silverlight alkalmazások futtatása Windows 10 mobile-on

Hírek

A Microsoft tényleg megszünteti a klasszikus, még Windows Phone 8 alá Silverlight-ben írt alkalmazások futtathatóságát. Állítja az MSPoweruser egy, a Microsoft cégen belüli tesztelésre szánt verziójára hivatkozva. Ez az állítás megegyezik a thurrott.com nemrég megszellőztetett információival is, mely azt állítja, hogy egy újratervezett Windows 10 jöhet új telefonokkal együtt.

A mostani információk szerint a legújabb Windows 10 Mobile-ban a "Silverlight apps are no longer supported on this version of Windows.", az az "a Silverlight alkalmazások támogatása hamarosan megszűnik a Windows ezen verzióján" üzenet fogadja a felhasználókat, ha egy ilyen alkalmazást akarnak megnyitni. 

kép: MSPoweruser

Ez viszont azt jelenti hogy az azóta újabb fejlesztési platformra át nem álló alkalmazásoktól el kell majd búcsúzni a legújabb platformon, mint amilyen például a WhatsApp is - hacsak nem adnak ki ebből az alkalmazásból addig egy újabb, például mobil mellett PC-n és XBox-on is futni képes UWP kiadást.

A változás ugyanakkor a várakozások szerint nem fogja érinteni a Windows Phone 8.1-et futtató telefonokat.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!