Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

[Top 5] Nemzetközi pénzátutalás a lehető legolcsóbban

A nemzetközi pénzátutalás a legtöbb banknál nem a legolcsóbb dolgok egyike - sőt, sok esetben kifejezetten drágának találhatjuk a bankok ajánlatát. Természetesen mint sokmindenre, ennek a költségnek a csökkentésére is van lehetőség - hiszen a piaci igényt felismerve sok szolgáltatás próbál a segítségünkre sietni. Mi most az 5 (talán) legismertebb, magyar forinttal, és magyar bankszámlával is működő szolgáltatást hasonlítjuk össze.

A Toplistába behelyezés 200 font magyar forintba történő átváltásának költségei alapján történt a weboldalak kipróbálásának időpontjában. ((természetesen nem volt 1 000 fontunk, amit forintra akartunk volna váltani, így csak a weboldalakon található információkra hagyatkoztunk, a tényleges átváltásra nem került sor - de a tényleges fizetés előtti legutolsó lépésig elmentünk.))

5. Covercy

Az egyik legjobb árfolyamon vált (kipróbáláskor 349.11 forintot adtak volna egy fontért), cserébe ő kérte volna a legnagyobb összeget is az átváltásért (5 font), így az 5. helyre került be. Utaláshoz meg kell adni a 2 pénznemet és az összeget, majd egy belépés vagy regisztráció szükséges, és már ki is választhatjuk, hogy azonnal, vagy később akarjuk, hogy teljesüljön a kifizetés. Ezután kéri be szinte az összes adatunkat, illetve a fogadó fél adatait. Ezek után kapjuk meg az adatokat, hogy hová kell átutalást indítanunk - ugyanis a kifizetést egy helyi bankszámla-számra való utalással tudtuk volna kiegyenlíteni, majd a Covercy a célországban indított volna egy utalást, amiben megkaptuk volna az átváltott pénzünket.

Covercy weboldal

 

4. TransferGo

A folyamat itt is a pénznemek és az átutalandó összeg megadásával kezdődik, és regisztrációval, vagy belépéssel folytatódik - mivel nem volt fiókom regisztráltam, majd egyből felajánlotta, hogy a későbbiekben emailben szívesen elküldi a legjobb ajánlatait - ezzel a lehetőséggel inkább nem éltem, de a következő lépésben összesítve láthattam az átváltásom adatait - és a Honey Chrome bővítmény egyből felfigyelt, hogy neki ide van kuponkódja, ha szeretnék spórolni. A művelet itt is a küldő és fogadó fél adatainak megadásával folytatódna, majd jöhet a fizetés: ez esetben itt a helyi banki átutalás mellett a bankkártyás fizetést is választhattuk volna.

Transfergo weboldal

3. Azimo

Csak félig kerülhetett be ebbe a listánkba: ugyanis Magyarországra lehet pénzt küldeni, de Magyarországról nem. A műveletek a szokásosak lettek volna: pénznemek és összeg megadása, regisztráció vagy belépés, adatok megadása, majd fizetni helyi banki átutalással, bankkártyával, vagy ahol ismert, ott Sofort fizetéssel (Németország, német nyelvterületek elsősorban) is tudtunk volna fizetni.

Azimo weboldal

 

2. TransferWise

Mivel az első helyezett egy kicsit kakukktojás lesz, így a klasszikus átutalós verseny győztese nem más, mint a TransferWise. A szokásos lépésekkel kezdődik ez a weboldal is: mit, mennyit, és mire szeretnénk váltani, majd jön a regisztráció vagy belépés. Az oldal tud magyarul is, és a fizetésre itt is két lehetőségünk van: a helyi banki átutalás, és a bankkártyás fizetés.

TransferWise weboldal

Itt még megemlítenénk, hogy a cég Borderless néven az első helyezettünkhöz hasonló szolgáltatást indított el a nemrégiben - ennek megfelelően lehet saját Borderless számlánk, ráadásul egyből 4 saját nevünkre szóló számlaszámot is kapunk, az euróhoz, fonthoz, USA dollárhoz és az Ausztrál dollárhoz is - mindezt ingyen. Forintot is tudunk helyi banki átutalással vagy bankkártyával feltölteni, és a Borderless számlánkhoz tartozó bankkártyák is hamarosan érkeznek. - Viszont ellentétben az első helyezettünkkel, itt már a valutaátváltásnak ára van.

1. Revolut

Első helyezettünk pedig nyilvánvalóan nem lehet más, mint a teljesen ingyenes átváltást biztosító Revolut. Mint már írtuk, ez a cég a listában egy kicsit kakukktojás, mert itt tulajdonképpen a saját Revolut számlánkra utalunk, majd onnan utalhatjuk más pénznemben tovább az összeget, de a végeredményen ez nem változtat. A Revolut-ról szóló cikkünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Ahogy feljebb írtuk, a Revolut-nak kihívója is érkezett a közelmúltban, a TransferWise Borderless szolgáltatása nagyon hasonlít a Revolut-ra. Bár a TransferWise még nem ad bankkártyákat, de érdemes lehet mindkét céget figyelemmel kísérni - a TransferWise a bankkártyával, a Revolut meg minden felhasználó számára külön-külön biztosított saját dollár számlával, és (talán) magyar bankkártyával való feltöltés lehetőségével erősíthet a közeljövőben.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}