Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

[teszt] Revolut - nem csak egy app, több mint egy bankkártya

A Revolut bár csak 2015-ben indult útjára, már nagyon sokan vannak akik ismerik, és használják a szolgáltatást. De mi is ez a Revolut, és mitől lett ilyen népszerű? 

Nos, hogy mi is az a Revolut, azt nehéz megfogalmazni, a weboldalukon úgy mutatkoznak be, hogy ők jobbak, mint a bankod. És sok esetben igazuk is lehet: A különbségek egy klasszikus bankhoz képest már ott elkezdődnek, hogy a Revolut tulajdonképpen egy mobil alkalmazás. Android vagy iOS eszközünkre telepíthetjük, majd végigmegyünk a kezdő lépéseken, melyek során azonosítjuk magunkat egy személyigazolvánnyal és egy selfi-vel, és nagyjából 5 perc alatt van is egy Revolut fiókunk (vagy bankszámlánk, ha úgy jobban tetszik). 

Hogy mit is tud az új fiókunk? Nos kezdetnek van egy 130 országban elfogadott fizetőeszközünk, ennek megfelelő mennyiségű valutával. Természetesen nem kapunk egyből ennyi pénznemhez számlát is, azokat még külön - külön hozzá kell adni - ami nagyjából (pénznemenként) 5 másodpercet igényel. Viszont ez csak ahhoz kell, hogy az adott pénznemben fel tudjuk tölteni a fiókunkat, ha egy pénznemet nem adunk hozzá, akkor is tudunk abban a pénznemben fizetni, ez esetben a fizetésnél érvényes, valós középárfolyamon lesz átváltva az összeg, valamely hozzáadott devizánkból. Ezzel el is érkeztünk a Revolut első előnyéhez - teljesen ingyen, mindenféle költség nélkül válthatjuk át a pénzünket, és fizethetünk más országokban (vagy interneten más pénznemekben) árult termékek után. Nincs eladási és vásárlási árfolyam, nincs váltásnál költség - csak a középárfolyam számít, semmi pluszt nem fizetünk.

Hogyan is tudunk fizetni Revolut-al? A fizetéshez teljesen ingyen kapunk egy virtuális MasterCard kártyát, így bármely bankkártyát elfogadó webhelyen fizethetünk vele. 6 euróért pedig fizikai MasterCard bankkártyát is kérhetünk, amellyel ugyanúgy fizethetünk, mint bármely más bankkártyával - annyi különbséggel, hogy a Revolut kártyánk mögött nem csak egy, hanem több pénznem is áll.

Költségeinket csoportosítja ország és kategória szerint is, így gyorsan áttekinthetjük, hogy mire - hol mennyit költöttünk. 

Revolut fiókunkon pedig úgy lesz elkölthető pénz, hogy feltöltjük azt: vagy bankkártyával, azonnal feltölthetjük, a legtöbb esetben további költségek nélkül, vagy átutalunk a fiókunkra pénzt. Előbbi szépséghibája, hogy jelenleg még forintban ezt nem tudjuk megtenni, az utóbbi esetében pedig az, hogy forint esetében is Angliába kell utalnunk. Ellenben euró és font esetében saját, névre szóló számlaszámot is kapunk, amit úgy használhatunk, mintha csak egy "klasszikus" banktól kaptuk volna - és az ígéretek szerint hamarosan a névre szóló dollár számlaszám is érkezik.

Ha azt hinnénk, hogy mindezzel vége, akkor tévedtünk - mivel a szinte bármely országban hazainak számító bankkártya, saját euró és font számlaszám mellett még további lehetőségeket is rejt az alkalmazás: olcsón, és gyorsan tudunk utasbiztosítást kötni, és új telefonunkhoz is hasonló módon tudunk biztosítást kötni.

Mindemellett az alkalmazásban a nemrégiben vezették be a kriptovaluták vételének és eladásának lehetőségét, minimális költségek mellett. illetve 2017 végén a cég az egész európai unióra megszerezte a banki licencet, így most már - többek között Magyarországon is - hivatalosan bank a Revolut.

Összességében egy nagyon jó szolgáltatást kapunk mindössze 5 perc alatt, mellyel szinte bárhol, bármiben fizethetünk, anélkül hogy az átváltások során egy csomó pénzt elvesztenénk, saját euró és font, illetve hamarosan akár dollár számlaszámunk is lesz, ráadásul még további szolgáltatásokat is nyújt az alkalmazás, mint amilyen az utas vagy telefonbiztosítás. Minderről a hivatalos weboldalon, ide kattintva tudhatunk meg többet.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}