Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

League of Legends kezdőknek - Kommunikáció, csapatharcok, felszerelés és rúna

Játékok
0 0

Az előző részben átvettük a játék alapjait, most térjünk rá, hogy hogyan kommunikáljunk a csapatunkkal, hogy gyakoroljuk a csapatharcot (teamfight-ot), illetve, hogy mit vegyünk a hősnek, milyen rúnát válasszunk rá.

Kommunikálj a csapatoddal!

Nem kell mindenkivel barátokká válnotok, de valószínűleg amúgy se tennétek. Azonban ez nem akadály arra, hogy hasznos kommunikáció legyen a csapatod és közted. Mindig jelezz a csapatnak, ha eltűnt az ellenfél az ösvényről (lane-ről), (ezt úgy tehetitek meg, hogy beírjátok a chat-be, hogy SS, vagy kettő darab kérdőjelet pingeltek a lane-re), vagy ha épp split push-ra készülsz (különválsz a csapattól és elkezdesz betolni egy ösvényt) stb. Ez nagyon fontos része ennek a MOBA-nak, a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen feltétele a játéknak.

 Képtalálat a következőre: „league of legends”

Gyakorold a team fight-okat (csapatharc) ARAM játékmódban!

Az előző cikkben említett Ordító Szakadék pálya ennek a játékmódnak a helyszíne. A lényege az, hogy 3-as szintről indulunk, 1400 arannyal kezdünk, összesen egy ösvény van és a legviccesebb része az, hogy véletlenszerű hőst kapunk. Erre van re-roll lehetőség legfeljebb 2 alkalommal, és az elutasított hőst egy fenti hősválasztóba helyezi, ahol akár vissza is vehetjük a hőst, vagy csapattársaink is kitudják választani a fenti hőst. Ilyenkor az ő addigi hősük szintén ebbe a hősválasztóba kerül. Mivel csak egy ösvény van, ezért az 5v5-öket remekül lehet gyakorolni, ezáltal sokat fejlődhetünk a csapatharcokban az Idézők Szurdokán is.

Képtalálat a következőre: „aram map”

 

Így keress rúnát, illetve build-et a karakteredre egyszerűen!

Megtaláltad a neked való hőst, de , nem tudod, hogy a rengeteg rúna és tárgy közül miket válassz a karakterednek? Rengeteg erre szakosodott oldal van, példaként a Mobafire-t, Probuild-et és a Lolking-et tudnám megemlíteni. Ezeken az oldalakon megtudhatjuk, hogy melyik képességeket maxoljuk elsőként, miket vegyünk a karakternek, hogyan cselekedjünk egy-egy match-up-ban, kik ellen nem jó a hős stb. A játék alapból is ad egy ajánlott tárgylistát, amivel nehéz melléfogni. Véleményem szerint mindenképpen nézzük meg ezeket az oldalakat, de az ajánlott tárgylista is megfelelő. A töltőképernyő közben mindig érdemes előre gondolkodni, mire is lesz szüksége a hősünknek az adott ellenfél ellen. Példaképpen, ha Dr. Mundo-val játszunk Top-on Teemo ellen akkor egyértelműen a Szellemarc nevű tárgyal kezdünk, vagy más varázsellenállású felszereléssel és nem olyannal, ami páncélt ad. Azt is mérlegelnünk kell, hogy a csapatfelállítás az ellenfélnél miből is áll. Példának okáért, ha csak egy AP hős van és négy AD az ellenfél csapatában, akkor több armor-t és kevesebb varázsellenállást kell vennünk.

 Képtalálat a következőre: „mobafire builds”

Úgy kezdj csak új játékot, ha biztosan le tudod játszani!

Egy Idézők Szurdoka meccs átlagban 30 és 45 perc közötti időt vesz igénybe. A csapatod miatt, csak akkor kezdj el játékot, ha biztosan letudod játszani a meccset, mert ha kilépsz nekik is elrontod az élményt. A lényeg: Ne legyél AFK a meccsen csak akkor, ha tényleg nagy szükség van rá! Ha valaki sokszor lép ki, vagy hagyja ott a számítógépet meccs közben eltiltást, végső esetben örök ban-t is kaphat.

Képtalálat a következőre: „summoners rift”

Próbáld megőrizni a hidegvéred!

Ha megölnek, az az ellenfél számára gold-ot és tapasztalatot ad. Ha stresszelünk és idegesek leszünk, akkor az csak rontani fog a helyzeten. Ha már megölt minket az ellenfél, ne ugorjunk egyből neki újra, mert hasonlóan végződhet, mint az előbbi cselekedetünk. Ilyenkor szólj a dzsungelesnek, aki segíteni fog neked, és együtt könnyen elhozhatjátok a gyilkosságot. Ha esetleg passzív lenne a jungle-es, akkor kérd meg egy másik csapattársad. Ha teljesen magadra hagynak, akkor próbálj a torony alatt maradni és biztonságosan farmolni és várni a késői játékszakaszt. Ha meghalsz mindig gondold végig, mit csinálhattál volna másképpen. Minden harcból tanulhatsz és, ha mindig így átgondolod, hogy „Mi lett volna ha…”, akkor sokkal könnyebb fejlődni.

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}