Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Játékok

League of Legends kezdőknek - Kommunikáció, csapatharcok, felszerelés és rúna

Az előző részben átvettük a játék alapjait, most térjünk rá, hogy hogyan kommunikáljunk a csapatunkkal, hogy gyakoroljuk a csapatharcot (teamfight-ot), illetve, hogy mit vegyünk a hősnek, milyen rúnát válasszunk rá.

Kommunikálj a csapatoddal!

Nem kell mindenkivel barátokká válnotok, de valószínűleg amúgy se tennétek. Azonban ez nem akadály arra, hogy hasznos kommunikáció legyen a csapatod és közted. Mindig jelezz a csapatnak, ha eltűnt az ellenfél az ösvényről (lane-ről), (ezt úgy tehetitek meg, hogy beírjátok a chat-be, hogy SS, vagy kettő darab kérdőjelet pingeltek a lane-re), vagy ha épp split push-ra készülsz (különválsz a csapattól és elkezdesz betolni egy ösvényt) stb. Ez nagyon fontos része ennek a MOBA-nak, a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen feltétele a játéknak.

 Képtalálat a következőre: „league of legends”

Gyakorold a team fight-okat (csapatharc) ARAM játékmódban!

Az előző cikkben említett Ordító Szakadék pálya ennek a játékmódnak a helyszíne. A lényege az, hogy 3-as szintről indulunk, 1400 arannyal kezdünk, összesen egy ösvény van és a legviccesebb része az, hogy véletlenszerű hőst kapunk. Erre van re-roll lehetőség legfeljebb 2 alkalommal, és az elutasított hőst egy fenti hősválasztóba helyezi, ahol akár vissza is vehetjük a hőst, vagy csapattársaink is kitudják választani a fenti hőst. Ilyenkor az ő addigi hősük szintén ebbe a hősválasztóba kerül. Mivel csak egy ösvény van, ezért az 5v5-öket remekül lehet gyakorolni, ezáltal sokat fejlődhetünk a csapatharcokban az Idézők Szurdokán is.

Képtalálat a következőre: „aram map”

 

Így keress rúnát, illetve build-et a karakteredre egyszerűen!

Megtaláltad a neked való hőst, de , nem tudod, hogy a rengeteg rúna és tárgy közül miket válassz a karakterednek? Rengeteg erre szakosodott oldal van, példaként a Mobafire-t, Probuild-et és a Lolking-et tudnám megemlíteni. Ezeken az oldalakon megtudhatjuk, hogy melyik képességeket maxoljuk elsőként, miket vegyünk a karakternek, hogyan cselekedjünk egy-egy match-up-ban, kik ellen nem jó a hős stb. A játék alapból is ad egy ajánlott tárgylistát, amivel nehéz melléfogni. Véleményem szerint mindenképpen nézzük meg ezeket az oldalakat, de az ajánlott tárgylista is megfelelő. A töltőképernyő közben mindig érdemes előre gondolkodni, mire is lesz szüksége a hősünknek az adott ellenfél ellen. Példaképpen, ha Dr. Mundo-val játszunk Top-on Teemo ellen akkor egyértelműen a Szellemarc nevű tárgyal kezdünk, vagy más varázsellenállású felszereléssel és nem olyannal, ami páncélt ad. Azt is mérlegelnünk kell, hogy a csapatfelállítás az ellenfélnél miből is áll. Példának okáért, ha csak egy AP hős van és négy AD az ellenfél csapatában, akkor több armor-t és kevesebb varázsellenállást kell vennünk.

 Képtalálat a következőre: „mobafire builds”

Úgy kezdj csak új játékot, ha biztosan le tudod játszani!

Egy Idézők Szurdoka meccs átlagban 30 és 45 perc közötti időt vesz igénybe. A csapatod miatt, csak akkor kezdj el játékot, ha biztosan letudod játszani a meccset, mert ha kilépsz nekik is elrontod az élményt. A lényeg: Ne legyél AFK a meccsen csak akkor, ha tényleg nagy szükség van rá! Ha valaki sokszor lép ki, vagy hagyja ott a számítógépet meccs közben eltiltást, végső esetben örök ban-t is kaphat.

Képtalálat a következőre: „summoners rift”

Próbáld megőrizni a hidegvéred!

Ha megölnek, az az ellenfél számára gold-ot és tapasztalatot ad. Ha stresszelünk és idegesek leszünk, akkor az csak rontani fog a helyzeten. Ha már megölt minket az ellenfél, ne ugorjunk egyből neki újra, mert hasonlóan végződhet, mint az előbbi cselekedetünk. Ilyenkor szólj a dzsungelesnek, aki segíteni fog neked, és együtt könnyen elhozhatjátok a gyilkosságot. Ha esetleg passzív lenne a jungle-es, akkor kérd meg egy másik csapattársad. Ha teljesen magadra hagynak, akkor próbálj a torony alatt maradni és biztonságosan farmolni és várni a késői játékszakaszt. Ha meghalsz mindig gondold végig, mit csinálhattál volna másképpen. Minden harcból tanulhatsz és, ha mindig így átgondolod, hogy „Mi lett volna ha…”, akkor sokkal könnyebb fejlődni.

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}