Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Játékok

League of Legends : Akali gyengítése

2018. július 30.-án átdolgozták Akali-t, ami sok vitát felvetett az idézők között. Első sorban a W-je vetette el a sulykot, hiszen a frissítés után a tornyok nem láttak, ha a füstjében elbújt. A Q-ja is több játékost felbosszantott, hiszen a játék végén már 300-400 HP-t is visszakapott eltalált egység esetén. Ez a sok erőfölény a többi hőssel szemben annyira felidegesítette a játékosokat, hogy a legnagyobb kitiltási rátával rendelkező karakter lett.

Azonban ez most valószínűsíthetően meg fog változni, mert a 9.3-as frissítésben olyan gyengítést kapott, hogy szinte kiiktatták a hősök közül. Hogy miért?

  • A Q mostantól nem gyógyít
  • A tornyok a Homályon(W) keresztül is felfedik Akali-t
  • A W töltési ideje megnőtt.

Ezt azzal próbálták kompenzálni, hogy az alap életerő regenerálódást 3,5-ről 6-ra vitték fel.

A céljuk ezzel a:

  • Kisebb kitiltási ráta
  • Több játéktudást igényeljen karakter.

Véleményem szerint ez egy igazán rossz döntés volt a Riot részéről. A legtöbb embernek a W túlzott erősségén volt fennakadva, a Q nerf-öt személy szerint túlzásnak találom. A játék korai szakaszában legfeljebb 30 életerőt kapott vissza, ami egy 100 energiát igénylő képességnél szerintem nem számít soknak. Én a helyükben redukáltam volna a késői szakaszban keletkező életlopást, és már is boldog lett volna a legtöbb ember.

A cég azt is megosztotta velünk, hogy figyelni fogják, hogyan szuperál a karakter a jövőben mind a profi, mind a normál meccsek esetén és, ha azt látják, hogy nem veszi fel annyira jól a harcot az ellenfeleivel, akkor erősítést kap.

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}