Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Android

Fém vagy aluminium tokot használsz? Előbb-utóbb földhöz vágod a telefonod!

Ezt szó szerint kell érni, földhöz vágod. Viszont, akkor garancia biztosan elveszik. Elsősorban röviden: fémtokot lehetőleg mindenki kerülje el, ne használjuk, mert számos problémát okozhat a mindennapokban történő használat közben, illetve a telefonban.

Mostanság rengeteg tok közül válogathatunk itthon és kínai nagyáruházakban. Itt lehet kapni szilikon, műbőr és fém, aluminium tokokat. Az első kettőt mindenképp ajánljuk, de utóbbit semmiképp. Számos területen rontja a használati élményt és magát a készüléket. Bele sem gondolnánk, hogy milyen szinten károsíthatjuk ezzel eszközünket és alapvetően a telefont is veszélynek tesszük ki.

Visszajelzések szerint, akik fémtokot használnak

  • Könnyebben esik ki a kezünkből a csúszós felület miatt
  • Alacsony térerő
  • Elérhetetlen, nehezen betöltődő alkalmazások, weboldalak
  • GPS pontatlan és lassú
  • WiFi nem talál kapcsolatot
  • Qi töltésproblémák, töltőpad meghibásodás
  • Bluetooth kapcsolat szakadozik vagy nem talál eszközöket
  • Szakadózó telefonhívások
  • Jobban merülő akkumulátor

Természetesen léteznek fém hátlapos telefonok, de azokon általában vannak műanyag antennacsíkok vagy alul felül egy-egy műanyag sáv.

Bővebben

Könnyebben esik ki a kezünkből a csúszós felület miatt: ezzel kapcsolatban számos fórumban vannak visszajelzések, hogy kicsúszott és összetört a telefon kijelzője, akár kisebb magasságban történt esésnél is. Ez annak köszönhető, mivel a fém, aluminium háznak semmilyen ellenállása nincs a koppanások ellen, sőt szerintem inkább felerősíti azokat. Ennek köszönhetően könnyedén megreped az üveg, tehát a kijelző vagy éppen üveg hátlap (ha azzal rendelkezünk).

Alacsony térerő: emitt lassabb lesz a mobilinternet, problémák lehetnek a telefonos elérésekben (hívások), előfordulhat, hogy nem csatlakozik a szolgáltató hálózatához. Ilyenkor egy „Csak segélyhívás” felirat látható a szolgáltató neve helyén.

Elérhetetlen, nehezen betöltődő alkalmazások, weboldalak: Ha fémtokod van és tapasztaltál olyat, hogy lassan töltődnek be a weboldalak és alkalmazások, legyen az Facebook, Messenger vagy Instagram, akkor vegyük le a hátlapot és nézzük meg úgy javul-e a helyzet. Valószínűleg igen. Bár, ha tartósan több hónapon vagy éven keresztül használtunk fém vagy aluminium tokot, akkor károsodhatott a telefon és nem feltétlen fog észrevenni változást.

GPS pontatlan és lassú: Előfordulhat, hogy rossz helyre dobja a pozíciódat vagy éppen meg sem találja, ez főleg navigációnál rossz élmény.

Qi töltésproblémák, töltőpad meghibásodás: Hardverapró forumán volt akinél meghibásodott a Qi-töltő, mert fém tokot használt. Ez előfordulhat, nem hiába üveg vagy műanyag hátlaposak azok a telefonok, amelyek támogatják a Qi töltést.

Bluetooth kapcsolat szakadozik vagy nem talál eszközöket: Találkoztam olyan esettel, hogy egymás mellett lévő telefon nem talált bluetooth kapcsolatot, vagy ha meg is találta fájlküldésnél az valamikor véletlenszerűen megszakadt. Tok leszedése után a probléma megszűnt.

Gyorsan merülő akkumulátor: Ezek mindnek az összessége. Mivel nem talál GPS és szolgáltatói hálózatot jelet, emiatt folyamatosan ellenőrizni fogja, ezért akár érezhetően jobban fog merülni a telefonunk.

Végszó

Én személy szerint nem ajánlom a fém és aluminium tokokat, mivel számos probléma okozói. Későbbiekben a telefon meghibásodását is eredményezheti, tehát például maradandó hálózati problémák vagy kiegészítőket tehet tönkre, mint például Qi töltőt. Emiatt előbb utóbb hibáztathatjuk a telefont és működését, majd akár földhöz is vághatjuk.

Lehetőleg szilikon tokot használjunk, mert ez sokkal biztonságosabb és a telefonnak sem ártunk vele, sőt.

Neked milyen telefonod és tokod van? Vagy esetleg tapasztaltál ilyen jelenségeket? Mutasd meg nekünk!

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}