1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Android
  4. Áthelyezhetünk alkalmazásokat MicroSD kártyára Androidos készülékeken?

Áthelyezhetünk alkalmazásokat MicroSD kártyára Androidos készülékeken?

Android

Új telefonokon nem. Tudom, ünneprontás az egyik kedvenc hobbim és specialitásom, de szerintem inkább részletezzük ezt az információt.

Ha új telefon vásárlásán gondolkozol, akkor érdemes mindenképpen figyelned a belső tárhely méretére, mivel Android 7.0-től kezdve MicroSD-re már nem telepíthetünk alkalmazásokat. Így a megadott belső mérettel tudunk csak gazdálkodni. Ez alsó kategóriában 16GB-ot, középkategóriában 32gb, esetleg 64gb-ot, felső kategóriában 128gb-ot jelent.

Csak szemléltetésképp a Messenger alkalmazás 300-400mb-ot foglal el és erre még rájön a gyorsítótárazott adatmennyiség.

Android 7-nél régebbi rendszereken (Android 6.x, 5.x) még van lehetőség az alkalmazások MicroSD kártyára helyezésére. Ezt a beállításokalkalmazások listában tudjuk elvégezni. Megnyitjuk az adott alkalmazást és lesz egy áthelyezés SD-re opció.

Miért szűnt meg ez a funkció?

A MicroSD kártyák nem tudják tartani a lépést a belső Flash tárolók sebességével, így a Google és a többi nagyobb gyártó jobbnak vélte, ha nem lesz továbbá ez a lehetőség elérhető. Sokan nem tudták megállapítani, hogy miért lassú a készülékük, és mint kiderült legtöbb esetben az „olcsómemóriakártyák okozta ezt a problémát.

Szerintetek helyes volt ez a lépés a Google részéről?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +873 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!