Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Áthelyezhetünk alkalmazásokat MicroSD kártyára Androidos készülékeken?

Android
0 0

Új telefonokon nem. Tudom, ünneprontás az egyik kedvenc hobbim és specialitásom, de szerintem inkább részletezzük ezt az információt.

Ha új telefon vásárlásán gondolkozol, akkor érdemes mindenképpen figyelned a belső tárhely méretére, mivel Android 7.0-től kezdve MicroSD-re már nem telepíthetünk alkalmazásokat. Így a megadott belső mérettel tudunk csak gazdálkodni. Ez alsó kategóriában 16GB-ot, középkategóriában 32gb, esetleg 64gb-ot, felső kategóriában 128gb-ot jelent.

Csak szemléltetésképp a Messenger alkalmazás 300-400mb-ot foglal el és erre még rájön a gyorsítótárazott adatmennyiség.

Android 7-nél régebbi rendszereken (Android 6.x, 5.x) még van lehetőség az alkalmazások MicroSD kártyára helyezésére. Ezt a beállításokalkalmazások listában tudjuk elvégezni. Megnyitjuk az adott alkalmazást és lesz egy áthelyezés SD-re opció.

Miért szűnt meg ez a funkció?

A MicroSD kártyák nem tudják tartani a lépést a belső Flash tárolók sebességével, így a Google és a többi nagyobb gyártó jobbnak vélte, ha nem lesz továbbá ez a lehetőség elérhető. Sokan nem tudták megállapítani, hogy miért lassú a készülékük, és mint kiderült legtöbb esetben az „olcsómemóriakártyák okozta ezt a problémát.

Szerintetek helyes volt ez a lépés a Google részéről?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}