Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Ez Skype? Ez TeamSpeak? Nem, ez a Discord! 3.rész | Globális botok

Miután megtanultuk, hogyan kell használni magát a Discord-ot, illetve elkészítettük saját szerverünket, ideje feldobni egy kicsit, nem mással, mint Botokkal!

Vágjunk bele, de hol kezdjem?

Biztos most felmerült ez a kérdés, de előbb tisztázzuk, mi is a bot. A bot egy nem természetes felhasználó, mint ahogy a neve is mutatja, egy robot, amit be lehet programozni különböző feladatok elvégzésére. Természetesen nem kell rögtön előkapni a JavaScript alapjait, ugyanis nem kell semmilyen programozási nyelvet ismerjünk, hogy mi is rendelkezzünk eggyel. Rengeteg előre elkészített bot van. Ugyanakkor tudunk saját magunk is készíteni, akár JavaScript, Python, C#, illetve sok más programozási nyelv segítségével, a rengeteg hozzávaló könyvtár segítségével. Mint egy weboldalt, az adott kódot is neked kell futtatnod egy szerverről (VPS, Szervergép). Ha nem szeretnél vesződni a programozással, de mindenképp egy saját botot szeretnél, akkor a SinusBot lehet még egy alternatíva, aminek a futtatásáról szintén neked kell gondoskodnod. Ha esetleg nem sikerült eldöntened, olvasd tovább a cikket!  

Globális botok

Ezeket a botokat bárki betudja hívni saját szerverére, ugyanakkor nem befolyásolja az egyik a másikat. Előre elkészített funkciójuk van (zene, moderáció, hirdetés, kisebb játékok, stb.), amit a fejlesztő tud csak bővíteni, módosítani. Mi maximum csak parancsok, esetleg egy webes felületen az adott bot beállításait tudjuk változtatni. Ezek lehetnek egyfunkciósak (például csak zene lejátszására alkalmas), illetve többfunkciósak (moderál, zenét játszik le, hirdet, üdvözli az új tagokat). A többfunkciós természetesen nem biztos, hogy mindig a jó választás, ugyanis lehet egy másik jobban tudja az adott cselekvést elvégezni, mint társa. Ha ezt is eldöntöttük, akkor már csak meg kell keresnünk a megfelelő botot. Na de, melyiket?

Segítségünkre lehet a Google, ami keresés során dobott fel pár oldalt, mint például ezt az oldalt. Esetleg ha ezek után sem sikerült eldöntened, van itt egy-két ajánlott bot. 

Dyno Bot

Ez egy többfunkciós bot, ami egy átlátható webes felülettel rendelkezik.

Funkciói:

  • Moderáció
  • Web Felület
  • Announcements
  • Zenelejátszás
  • Automata Rangadás (Role)
  • Egyedi Parancsok
  • AFK kezelés
  • Értesítések
  • Google Keresés

Viszont hogy adjam hozzá? Először látogassunk el a bot weboldalára. Nyomjunk rá a Login with Discord feliratra.

Ezután megjelenik egy oldal, ami megerősítést kér, hogy te valóban szeretnéd, hogy hozzáférjen a fiókodhoz az oldal.

Ezek után visszadob a Dyno kezdőlapjára. Itt válasszuk ki melyik szerverhez szeretnénk hozzáadni.

Ezek után szintén egy megerősítő oldal, hogy te valóban szeretnéd a botot ezekkel a jogokkal a szerverhez adni.

Ezután végezzük el a Google Captcha-t.

Lássunk csodát (vagy ha nem is csoda) a bot felcsatlakozott a szerverre!

A főoldalra visszatérve kiválaszthatjuk a szervert, ahol megtalálható a bot, és testre szabhatjuk kedvünk szerint.

Mint a képen látható, a funkciók modulokra van osztva, amit a Modules fülön ki-be lehet kapcsolni, ha esetleg valami kellene, vagy nem.

MEE6

Ez szintén egy többfunkciós bot, ami egy átlátható webes felülettel rendelkezik. Funkciói hasonlóak a Dyno-éhoz képest, általában ezt is szívesen használják. Ezen az oldalon tudhatsz meg többet róla.

A hozzáadása folyamata hasonlít a Dyno-éhoz, ugyanúgy engedélyezni kell a webadminnak a fiókot, illetve meghívni a szerverre.

A webadminja így néz ki:

Ránézésre sokkal felhasználóbarátabb, mint a Dyno kezelő felületet, a funkciók nagy része jobban testreszabhatóbb, ugyanakkor a hanggal kapcsolatos funkciók (felvétel, zene) fizetős (Dyno esetén is van Prémium, ott viszont nem a funkciókért fizetsz, hanem egy jobb minőségű "botért").

FredBoat

Egy szimpla egyfunkciós bot, aminek egyedüli feladata a zenelejátszás. Hogy miért kellene nekem egy külön bot, ha azt az előző kettő is megtudta oldani? Ha több zenebotot szeretnél (esetleg magadnak, vagy éppen a többieknek), vagy ha nem kell egy többfunkciós bot, emellett teljesen ingyenes. Természetesen mint mindennél, itt is van "prémium" verziója, ha esetleg támogatni szeretnénk a fejlesztőt.

Mivel nincs webadminja, ezért egyszerűbb meghívni. Először menjünk fel ad adott oldalra és nyomjunk rá az Add to Discord gombra.

Ezután válasszuk ki a szervert, engedélyezzük, majd végezzük el a Google Captcha-t!

Készen is vagyunk, most már csak a parancsokat kell átnézni, és mehet a menet!

Végszó

A cikkben leírt botokat kipróbáltam, elégedett voltam mindegyikkel. Ha esetleg mégsem tetszett volna, vagy nem ezek a botok kellettek neked, akkor a cikkben említett oldalon, vagy más hasonló oldalon tudsz magadnak keresni egy szimpatikusat.

A jövőben megjelenő cikkekben a SinusBot-ról lesz szó, azon belül is a Discord-al kapcsolatos funkcióiról, illetve a discord.js-el írt saját botról.

Valamit nem értettél, esetleg segítségre van szükséged? Nyugodtan keress meg Discordon: Krisi#8398

Csatlakozz az into.hu Discord szerveréhez! Link: https://discord.gg/QyD22xW

 

Oszd meg másokkal is:
galosik profilképe
Gálosi Kristóf @galosik Üdvözöllek profilomon! Jelenleg villamosipar és elektronikát tanulok. PLC programozó TruckersMP Staff tag Ha van kedved, dobj egy üzenetet!
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}