Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Ez Skype? Ez TeamSpeak? Nem, ez a Discord! 1.rész | Ismerkedés

Mindig is vágytam egy olyan platformra, ami könnyen kezelhető, szinte mindig elérhető, logikus felépítésű, minél kevesebb hibával. Meg is találtam, még pedig a Discord-ot!

Mi is a Discord?  

A Discord egy cross-platform (minden eszközön elérhető) hang és szöveges beszélgető alkalmazás. Igazán a játékosokra szabták, viszont más is szívesen használja. Ha ránézünk, egyből két kommunikációs platform jut eszünkbe: Skype és a TeamSpeak. Ez nem meglepő, hiszen mind a két platform funkcióit megtalálhatjuk az alkalmazásban.

Mit is tud?

  • Beszélő Szoba: Csatlakozz és beszélj másokkal!
  • Azonnali üzenetküldés, videó- és képmegosztás
  • Valósidejű értesítések
  • Azonnali meghívók
  • Privát üzenetküldés
  • Több szerver kezelés egyetlen kliensből
  • Nem kötelező telepíteni az alkalmazást, akár egy webböngészőből is elérhető! (Asztali felület esetén)

A szerver készítés ingyenes?

Igen, teljes mértékben az! Egy későbbi cikkben bemutatom, hogyan kell létrehozni, és megfelelően beállítani. 

Hogy tudom használni?

Miután beregisztráltunk, ez a kép fogad minket:  

Barátok felvétele, üzenet küldése 

Barátot úgynevezett DiscordTag alapján kell felvenni, ami így néz ki: név#0000 Ez alapján tudjuk felvenni barátainkat, de ha összekapcsoljuk a fiókunkat a Skype fiókunkkal, ugyanis kiírja, kinek van a partnerlistánkból Discord fiókja. Üzenet küldés roppant egyszerű, kiválasztjuk a "All" fület, majd szimplán rákattintunk az adott emberre. Ezután már tudunk is üzenetet küldeni. Lehetőség van videó- illetve hanghívásra, illetve csoportos beszélgetések folytatására is.

Csatlakozás szerverhez

Egy szerverhez úgy tudsz csatlakozni, ha megnyomod a "+" gombot, kiválasztod a "Join a Server" lehetőséget, ezután beírod annak a szervernek a meghívó linkjét, amelyikbe szeretnél csatlakozni:

Miután csatlakoztunk, már is láthatjuk baloldalt a szobákat. A "#" jelölésűek a szöveg, a hangszóró piktogrammal jelöltek pedig a beszélgető szobák. Ezek kategóriákba vannak elhelyezve. 

Ahol lakatot látunk, oda nincs jogunk csatlakozni, a szöveges szobákat meg nem is látjuk. A beszélgetős szobákba egy kattintással tudunk csatlakozni. Ha kér engedélyt a mikrofon használatához, engedélyezzük. (Böngésző használata esetén.) Ha le akarunk csatlakozni, akkor menjünk a képen látható telefon piktogramra.

A szöveges szobákra csak rá kell kattintani, és már tudunk is üzenetet küldeni. Az üzenetet tudjuk formázni. Link

A beállításokban elérhető a magyar nyelv, ha esetleg valaki nem szeretné az angolt.

Az elkövetkezendő részekben, amit szeretnék bemutatni: Saját szerver készítése, megfelelő beállítása, Discord botok.

Ha eddig nem tetted meg, akkor csatlakozz saját Discord szerverünkhöz! Meghívó link: https://discord.gg/QyD22xW

Kérdéseiteket, ötleteiteket jelezd kommentben!

galosik profilképe
Gálosi Kristóf @galosik Üdvözöllek profilomon! Jelenleg villamosipar és elektronikát tanulok. PLC programozó TruckersMP Staff tag Ha van kedved, dobj egy üzenetet!
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}