Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A Windows 10 új részletes akkumulátorhasználati diagramot kap

A Windows 10 Insider előzetesében egyre több újdonság jelenik meg, mint például a korábbi cikkemben írt számológép alkalmazás felületi megújulása, most pedig az akkumulátorhasználati grafikon érkezett elénk.

A nemrég kiadott Windows 10 21H2 build 21277 frissítésében egy új akkumulátorhasználat elemzőt kapott helyet, mely részletesebben elmondja, hogy adott időn belül mennyire merül az akkumulátorunk. Ezt visszamenőleg is tudjuk ellenőrizni: 24 óra és 7 nap áll rendelkezésre, de valószínű még bővíteni fogják.

Az új felületet a gépházban találjuk a rendszer és akkumulátor (insider esetén angolul van: Settings- System – Battery) alatt.

Láthatjuk még, hogy mennyi a képernyőidőnk és meddig volt a képernyő kikapcsolt kikapcsolt állapotban, esetleg a notebook-unk alvó módban.

Bár listát még nem látok, valószínű idővel bele fog kerülni a diagram alá és látni fogjuk, hogy mely alkalmazások erőforrásigényesek. A programok jogait és háttérben való futtatását most is tudjuk szabályozni a gépház – adatvédelem menüben, viszont jelenleg éles rendszeren (Windows 10 20H2) nem látjuk az energiafelhasználásukat.

Az új akkumulátorhasználat elemző felületet már régóta vártuk, hiszen az Androidban és korábban még Windows 10 Mobile-on is volt belőle szösszenet – a felhasználók pedig jogosan várják már ezt a frissítést.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}