Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Kiszivárgott és letölthető a Windows 11 build 21996

Emlékeztek arra, mikor a Microsoft 2015-ben azt mondta, hogy a Windows 10 lesz az utolsó operációs rendszerük és erre továbbiakban csak frissítéseket adnak ki?

Valahol fordult a kocka, hiszen a napokban kiderült, hogy érkezni fog a Windows 11, melyet a hónap végén szeretnének bejelenteni. Pontosabban június 24.-én délelőtt 11 órakor. Már a 11 óra is egy érdekesség volt a nyilvánosság számára, hiszen sosem tartottak 11 órakor konferenciát.

Ez mind semmi, hisz minap kiszivárgott egy build, mely 2021 május 30.-án készült el a Microsoft berkein belül. Ebben pedig láthatunk néhány vizuális fejlesztést. Ezen vizuális építések pedig kifejezetten a WinUI3.0-ra épülnek, melyről korábban írtunk.

Első ránézésre a tálca ikonjainak egy része megújult és látványos effekteket kaptak, illetve középen helyezkednek el. Gondoltak arra is, ha valakinek nem tetszene – akkor vissza lehet helyezni balra.

 

Emlékeztek még a Windows 10X-re? Az abban látott start menüt fejlesztették tovább és belefaragták a Windows 11-be, ami véleményem szerint egész korrekt lett. Vessetek rá egy pillantást.

 

Ami talán még fejlesztés alatt állhat, de minimális változás az a jobb klikkes menü a tálcán és a start gombon. Mintha kezdetleges felületet kapott volna óriási betűkkel és kevés térközzel. Kicsit érdekes, bár megtalálni rajta mindent elég gyorsan.

 

Még egy érdekesség tapasztalható és jól látható az ablakok rendezésének lehetősége, ami adott egy könnyedebb lehetőséget. Ha a „teljes méret” ikonra rávisszük az egeret, akkor meg fog jelenni egy kis ablak, melyben ki tudjuk választani milyen elrendezést szeretnénk az ablakainknak – így már nem kell a képernyő tetejére vagy oldalára húzni az ablakot a lehetőségért.

Várjuk a fejleményeket, hiszen mindezt tovább fogják foltozni és még izgalmasabb újdonságok érkezhetnek.

Bár többen kérdezték tőlem, hogy Windows 10-re frissíthető lesz-e a Windows 11 - amire csak annyi tudok mondani jó kérdés. Remélhetőleg ezt az információt pár héten belül megtudjuk, akár a 24.-i konferencián.

A Windows 11 letöltése (build 21996)

A letöltési link forrása a Google/WinFuture:

  • Nincs elérhető link

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}