Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Trendeknek megfelelő vizuális vezérlőelemeket hoz idén a Windows 10-be ágyazott WinUI3.0

A WinUI eddigi harmadik óriásfrissítésére készül a Microsoft. A fejlesztőknek már elérhető a WinUI3.0 előzetes verziója, mely minden héten frissül, információink szerint az év közepéig – hiszen akkor fogja lehetőleg elérni a stabil végleges változatot. Azonban még a mai napig történnek mélyebb, látható felületi frissítések, melyek új elemeket hoznak az előtérbe.

A GitHub-ra került ki korábban egy poszt ezzel kapcsolatban, hogy várható egy mélyebb felületi frissítés, amelyet sajnos csak most vettünk észre (mivel most került bele a WinUI3.0 Preview verziójába).

A képeken jól látható, hogy valóban erősen belenyúlnak a váltógombokba és csúszkákba. Ezzel a mai trendeknek megfelelő kinézetet kaphatnak az univerzális alkalmazások. Ebbe beleérte a Windows 10 alapértelmezett alkalmazásait is (beletartozik a gépház).

A WinUI3.0 fejlesztése viszont még nem ért véget, így bármikor érkezhetnek még vizuális újdonságok. Egyszerűen nem tudjuk mire számítsunk, viszont azt érdemes leszögezni, hogy ezek az elemek valószínű év vége felé megjelenő Windows 10 21H2-ben lesz látható először.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}