Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 Redstone 3 – Várható újdonságok

Év végén, vagyis pontosabban ősszel mindenkinek a szeme a Windows 10-re fog meredni, hisz ekkor újabb frissítéscsomag érkezik felénk, mely számos újdonságot hoz.

A jelenleg elérhető előzetesben számos funkciót tudunk kipróbálni az említettek közül, de még vannak olyan részek, amelyek nem lettek aktiválva, például a Project Neon, melyről részletesen írni fogok.

De ne is gyarapítsuk a szót, nézzük a tényeket.

Új energiagazdálkodási mód

A Microsoft állítása szerint komolyabban ráfeküdnek az energiagazdálkodási lehetőségekre. Állításuk szerint akár 11%-kal csökkenhet a energiafelhasználás, már az első előzetesben. Emellett mi is tudjuk majd ezt szabályozni, hogy mennyire legyen energiatakarékos a rendszerünk. A funkciót „Power Throttling” néven emlegetik.

Ismerőseim, azaz My People

A Redmondi óriás ezt a Redstone 2 megjelenésére tervezte bemutatni, de sajnos ez egyéb tisztázatlan okok miatt nem jött össze. Valószínűleg még voltak olyan hibák, ami miatt nem tudták publikálni a funkciót. A fejlesztés annyit tesz ki, hogy a tálcán az értesítések mellett kis ablakba össze vannak fonva a szociális alkalmazások, amelyen belül látjuk az összes legfrissebb üzenetünket. Ez nagyon hasznos lesz, ráadásul a legaktívabb 5 ismerős képét – gyorselérését megjeleníthetjük a tálcán.

Project Neon

A Microsoft meghallgattatik. Valamilyen formában visszakerül az Aero Glass. Még pontos információ nincs erről, de azt biztosan leszögezzük, hogy tervben van a projekt és valószínűleg hamarosan bemutatásra kerül, akár a Microsoft EDU konferencián. Ez annyit fog lehetővé tenni, hogy az alkalmazásokban lesznek majd áttetsző részek, akár a rendszer többi részein is. Hogy milyen formában, az májusban kiderül.

Windows 10 ARM

Igen ARM alapú Windows 10 is érkezőben. Igaz még pontos dátum nincs a megjelenéséről és tesztelni sem lehet még, de egy videó rendelkezésünkre áll, mely szerint ARM alapú chipseten fut a Windows 10 és azon belül is egy win32-es alkalmazás, pontosabban az Adobe Photoshop. Ez annyit jelent, hogy a Microsoft-nak sikerült egy emulatátort készíteni az operációs rendszerbe, mely a videó szerint elég jól fut.

OneDrive fejlesztések

A OneDrive-ban egy ideig elérhető volt az a lehetőség, hogy felhőben tárolt fájlok csak akkor kerülnek letöltésre, ha valóban futtatjuk a fájlokat. Addig pedig csak indexelt ikonképek jelennének meg. Ez legfőképp SSD-vel szerelt gépen, illetve tableten hasznos. A Redstone 2 frissítésben csakis (tehát jelenleg) offline-ba letölti a fájlokat a felhő programja, így mindent offline tudunk futtatni. Ez változni fog a Redstone 3-mal ősszel.

Virtuális gép visszaállítása

A Hyper-V-ben létrehozott virtuális gépek esetén már lehetőség van "Checkpoint"-ok, vagy más néven "Snapshot"-ok létrehozására, amellyel bármikor visszaállíthatjuk virtuális gépünk állapotát az ezzel létrehozott korábbi állapotba. Így ha valami problémánk adódik, egyszerűen csak visszaállhatunk erre a pontra, így nem kell teljesen újratelepíteni a virtuális gépet.

Cortana külső hangszórón?

A Cortana hangos asszisztens képes lesz csatlakozni külső hangszóróra (hordozható bluetooth-osra). Akár többet is képes lesz kezelni, így bárhol hallhatjuk. Emellett, ha mikrofont is tartalmaz az eszköz akkor képesek leszünk kérdezni tőle.

Tabos ablakok?

Pletykák szólnak arról, hogy a Redstone 3-mal érkezik a Shell-be a tabos megoldás, tehát képesek leszünk lapokra osztani a fájlkezelőt. Sokan várják ezt a funkciót, reméljük lesz is belőle valami.

Viszlát Windows 10 Mobile

Belső információk szerint még nem tudni, hogy mi a helyzet a Windows 10 Mobile redstone 3 fejlesztésével. Lehet elvetik az egészet és az Anniversity Update lesz az utolsó nagyobb Windows Mobile frissítés. Várunk és meglátjuk.

Viszlát Otthoni csoport

Az otthoni csoport funkció a Microsoft szerint nem népszerű, így nagy valószínűséggel a következő frissítéssel el fog tűnni.

Te milyen funkciót hiányolsz a Windows 10-ből?

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}