1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Android
  4. TOP5 kezdőfelület Androidra!

TOP5 kezdőfelület Androidra!

Android

Ha egy telefont vagy táblagépet vásárlunk, akkor az rendelkezik egy adott Android verzióval. A gyártók saját felülettel vértezik fel az Androidos telefonokat és táblagépeket, például a Huawei az EMUI-val, Xiaomi pedig MIUI-val. De mi van akkor, ha ez nem tetszik számunkra vagy éppen bugos a felület (bár utóbbi kettőnél ez nem tapasztalható)?

A Google Play Áruházban is vannak erre a célra megfelelő alkalmazások, különféle kezdőfelületek. Ezek nevében általában szerepel a „Launcher” szócska.

Összegyűjtöttem 5 darab általam ajánlott kezdőfelületet:

Microsoft Launcher - Letöltés

Ez az alkalmazás kis memóriával is beéri, elég kellemesen használható és testreszabható a felület. A Redmondi cég első olyan alkalmazása, melyre komolyan odafigyel. Visszajelzések szerint is nagyon stabil, illetve problémamentes. Kicsi a memóriaigénye.

Apex LauncherLetöltés

A gyári Stock Android 7 és 8 verziókra hajaz. Viszont beállítási lehetőségekből és testre szabhatóságból jeles program. Kis méretének köszönhetően, pillanatok alatt lejön és nem foglal sok helyet a telefonon. Kis memóriával is beéri.

Nova LauncherLetöltés

Rengeteg beállítással rendelkezik, számtalan módon módosíthatjuk a felületet és az animációkat. Témázhatjuk, ikonokat cserélhetjük le. Visszajelzések szerint elég stabil alkalmazás. Van belőle fizetős verzió, azzal teljesen ki tudjuk használni a beállítási lehetőségeket.

Smart LauncherLetöltés

Egyedi megoldással rendelkező kezdőfelület. Rengeteg kézhezálló funkcióval van felvértezve.

Evie LauncherLetöltés

Hasonlít a Pixel telefonokon lévő Launcherre. Nagyon látványos.

Te milyen Launchert használsz?

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +877 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
8 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!

A CM launcher annyira tönkre vágta a BV5000 -es telefonom rendszerèt hogy a gyári visszaállìtás sem működik rajta. Most egy CAT S61-em van ès tetszik egy tèma amihez viszont CMM launcher kell de ezt a telefonomat már fèltem a sok reklámtól ès nem akarok mindenfèle szart rátenni mert olyan a BV5000-en is reklám reklámot èrt ès azt sem tudtam melyik csinálja. A leglehetetlenebb helyzetekben jöttek elő és amikor törölni akartam akkor [moderálva] az egèsz rendszert. Amiket felsorolták, azok közül melyik reklámmentes? Mèg fizetnèk is párszáz forintot csak használhatò legyen.

2018.12.21 20:10
Én a Microsoft Launchert használom, nekem ez tetszik a legjobban. Ingyenes és reklámmentes. ;)
2018.12.21 21:32
Én Evie-t használok, tetszetős, de van amikor belassul :)
2018.03.15 19:32
Milyen készüléken? Evie-nek szüksége van egy kis memóriára. Készülékben ajánlott egy jó 2gb ram :)
Szerintem ikonkészletek miatt igényel többet, de ennek majd utánanézek.
2018.03.15 20:30
Én is nagyon sokáig használtam a Microsoft Launchert, semmi bajom nem volt vele, viszont van egy még jobb, amit én most használok.
TSF launcher. KATT
Mindenképpen próbáljátok ki. Messzemenőleg a legjobb (szerintem), amit csak használni lehet. Borzasztóan sokoldalú, és még sosem volt vele bajom. :)
2018.03.15 18:50
Köszi, megnézem - kipróbálom. Képek és visszajelzések alapján valóban jónak tűnik :)
2018.03.15 19:18
Microsoft Launcher is the best ;)
Igaz pont most a héten volt vele egy bug-om, telefon feloldása után nem jelenítette meg az ikonokat, ami némileg megnehezíti a telefon használatát :D (újra kellett az egész telefont indítani).

Viszont ezt nem értem:
"A Redmondi cég első olyan alkalmazása, melyre komolyan odafigyel. " - ez most Windows, Office, Outlook, stb ellenes megjegyzés volt?? :D :P
2018.03.13 21:24
Hát, ha visszajelzéseket nézem, akkor a legtöbb jó szavazat (ötcsillag) a Launcherre érkezett az összes termékük közül. Az office termékekre: Word, Excel, Powerpoint: ezekre olyan felemás.
Meg érezni is. Persze az Office összetettebb, gondolom biztos nagyobb a kódbázis és nagyobb odafigyelés kell neki, de azt se lehetetlen patikára megírni. Na meg ugye a Launcher ingyenes, az office termékekkel meg csak olvasni tudsz ingyen, szerkeszteni nem :)
Az odafigyel alatt pedig a visszajelzések is szerepelnek. Office-nál ilyen téren a Microsoft önfejű :)
2018.03.14 06:51