1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Linux
  4. Összeköthetővé teszi a számítógéppel az Andoridos telefonunkat az Ubuntu 18.10

Összeköthetővé teszi a számítógéppel az Andoridos telefonunkat az Ubuntu 18.10

Linux

Az Ubuntu 18.10 alapértelmezetten Android integrációval érkezhet - ha minden Will Cooke, az asztali Ubuntukért felelős személy terve szerint alakul - írta meg az OMGubuntu.

Az újdonságok szerint egyszerűen összcsatlakoztathatjuk majd a robotos rendszert futtató eszközünket az októberben érkező Ubuntuval, majd ezek után számítógépünkön is elérhetjük a mobilunkon megjelenő értesítéseket, fájljainkat, megoszthatjuk a vágólapot, megtekinthetjük az SMS-einket, és elérhetővé válnak az eszközinformációk (például akkumulátor töltöttség) is.


Kép: OMGubuntu

Mindezt nem az alapoktól kezdve fogják megírni, hanem a már elérhető GSConnect-re alapoznak, mely egy tisztán JavaScriptben megírt Gnome kiegészítő, mely új funkciókkal tudja felruházni a Gnome mellett a Nautilus fájlkezelőt, és a Chrome illetve Firefox böngészőket. Telefon oldaláról a művelet pedig a KDE Connect Android alkalmazás telepítését teszi majd szükségessé. 

Hasonló funkció már elérhető az Apple platformján is, és - ahogy korábban beszámoltunk róla - a Microsoft is pont most kezdte el integrálni a rendszerébe a telefonok és a számítógép összekötését célzó szolgáltatását. Ennek megfelelően úgy tűnik, hogy az elmúlt éveket meghatározó, univerzális, minden eszközön egy operációs rendszer fut elképzelést felváltja a platformok közötti átjárhatóság, integráció irányába építkező elképzelés.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +540 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!