Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Játékok

League of Legends : Hősfrissítés - Akali, a zsivány Orgyilkos

Ha egy adott hőssel kevesen játszanak, vagy gyengének ítéli a Riot, akkor frissíteni szokták az adott karakter képességeit, kinézetét. Ez megtörtént a mostani cikk alanyával is, aki jelen esetben Akali-t képviseli. Íme karakterünk képességei és egyéb információi:

Passzív: Az orgyilkos jele

A képességekkel megsebzett ellenfelek körül egy sárkánykör jön létre. Ha a kör teljessé válik, Akali mozgási sebessége rövid ideig megnő a kör felé haladva. Ha eléri a kört, Akali mozgási sebessége ismét megnő rövid időre, ezúttal akkor, ha ellenfelekhez közelít. A gyűrűn áthaladva megkapja a Meglendített kama hatást, ami megnöveli a következő támadása hatótávját és sebzését. Ez a támadás egy kevés energiát is visszatölt.

Q: Ötpontos csapás

 Akali öt kunait dob el egy szűk tölcsér mentén, megsebezve a közvetlenül előtte állókat, és lelassítva a terület szélesebb végén állókat.Ha a maximálishoz közeli energiával süti el, Akali életerőként visszanyeri az okozott sebzés egy részét.Az 5. szinten az Ötpontos csapás megnövelt sebzést okoz minionok és szörnyek ellen.

W: Homálygömb

Akali energiát nyer vissza, és létrehoz egy fokozatosan növekvő, gyűrű alakú területet befedő füstfelhőt. A füstben Akali nem látható, és megnő a mozgási sebessége.A hatás ideje alatt Akali lopakodik, nem fedhető fel semmilyen módon, valamint nem célozható meg képességekkel vagy támadásokkal (még tornyok sem támadhatják).Akali néhány alkalommal elhagyhatja a füstöt, ilyenkor kissé megnöveli a Homálygömb időtartamát.

E: Surikenugrás

 Akali hátraszaltózik, és elhajít egy dobócsillagot, ami megsebzi és megjelöli az első eltalált ellenfelet. A dobócsillag eltalálhatja és megjelölheti a Homálygömb teremtette füstöt is.Akali a Surikenugrás ismételt aktiválásával a megjelölt célponthoz siet, megsebezve minden ellenfelet, akin áthalad

R: Tökéletes kivitelező

Akali két rohamot is indíthat, de rövid szünetet kell tartania köztük. Az első roham fizikai sebzést okoz és rövid időre elkábítja a célpontokat, a második pedig az ellenfél hiányzó életerejével arányos varázssebzést okoz.

A rework-ből adódóan Akali rúna oldala is kissé megváltozott. A most leggyakrabban használt rúnaoldal így néz ki:

A tárgyakat illetően nem történt változás, ugyanazt a felszerelést kell megvennünk neki, amit eddig. Nyilván ez szituáció függő, hogy milyen lesz a végleges készletünk, hiszen tankos ellenfelek ellen mást kell vennünk, mint egy törékeny karakter ellen. Ezek pedig így festenek, szituációkra bontva:

Képességei közül itt is a Q-t kell maxolnunk, utána E és legvégül a W-t (ha lehetőségünk van, természetesen az R képességet fejlesszük).

Ahogy minden, a kinézetei is megújultak. Ezek remekül sikerültek.

A hős a megújítása után is a felső-, illetve a középső ösvényt uralja. A csatákba való bekapcsolódása nagyon megváltozott, hiszen a végső képességével már nem tud háromszor is ráugrani ellenfelére. Ez az újítás véleményem szerint nem sikerült rosszul, de nekem a régi Akali jobban tetszett.

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}