1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. Hogyan ellenőrizzük a driverek telepítési dátumát Windows 10 alatt?

Hogyan ellenőrizzük a driverek telepítési dátumát Windows 10 alatt?

Windows

A hibás Windows 10 frissítések után a legnagyobb probléma a driverekben rejlik. Előfordulhat, hogy kisebb frissítés csomag érkezik egy-egy driverre, legyen az egy egérre, hangkártyára, videókártyára, stb, utána pedig hibásan működik. Természetesen elsősorban zárjuk ki a hardveres problémát, ha zavart éreznénk az erőben, perifériánkban. Ezt pedig az utolsó telepítés dátumával tudjuk kideríteni az eszközkezelőben.

Korábbi cikkemben részleteztem miképp tudjuk letiltani a driverek automatikus frissítését Windows 10 operációs rendszer alatt

Nézzük meg az utolsó telepítés dátumát!

A start ikonra jobb klikkel elérünk egy menüt, azon belül pedig az eszközkezelőre lesz szükség.

A listában válasszuk ki a hardverünket. Esetben ez a GeForce GTX 750 videókártyám lesz. Nézzük meg a tulajdonságait.

Részletek fül alatt találunk egy listát. Itt a „Telepítés dátuma” lehetőséget keressük meg a listában. Kiválasztása után megkapjuk az értékek dobozban az utolsó driver telepítés dátumát.

Ha a telepítés friss (1-2 napos) és azóta jelentkeznek problémák, akkor keressünk az interneten egy korábbi verziót és installáljuk fel a gépre azt. Ezután, amit fentebb linkeltem cikk szerint járjunk el, tehát tiltsuk le az automatikus driver frissítést.

Segített a cikk a driver problémában?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +873 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
2 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
"akkor keressünk az interneten egy korábbi verziót és installáljuk fel a gépre azt" - és ekkor jön a mindentudó Windows 10-ünk, és közli velünk, hogy már a legjobb drivert használjuk, úgy hogy nem frissíthetünk... :D
Image
2018.03.28 10:58
Ha letiltjuk a driver automatikus frissítését onnantól a Windows nem szól bele. Maximum net elvesz a masinát és kész
2018.03.28 18:52