1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. Automatikus driver frissítés letiltása Windows 10 alatt

Automatikus driver frissítés letiltása Windows 10 alatt

Windows

A Windows 10 operációs rendszer fejlesztésében első fő cél az volt, hogy minden frissítést telepítsen, ami érkezik a rendszerhez. Viszont ez a driverekre is vonatkozik alapvetően. A Windows Update számos drivert ismer és tud telepíteni, esetleg frissíteni, de vannak olyan verziók, melyekre nem igazán kellene. Egy hibás szoftver/hardver illesztő kiadás számos problémát tud okozni. Ilyen esetek nem egyszer fordulnak elő, sőt.

Én úgy gondolom, hogy a frissítések fontosak, de a drivereknél még fontosabb, hogy valóban stabilak legyenek, mivel el tudják lehetetleníteni a mindennapi használatot (pl: hangkártya, videokártya).

Létezik két mód, mellyel képesek vagyunk megszüntetni a driverek automatikus telepítését/frissítését. Ezzel persze a rendszerfrissítések ugyan úgy lecsorgadozik gépünkre.

Egyszerűbb módszer

1. Lépés: Start gombra jobb klikkel elérve a menüt, válasszuk a „Rendszer” lehetőséget.

2. Lépés: A kapott gépinformációs ablakban, bal oldalt lesznek menük, melyek közül a „Speciális rendszerbeállítások”-ra kattintsunk.

3. Lépés: Navigáljunk a „Hardver” fül alá. Az „Eszköztelepítés beállításai” alatt tudjuk elérni a nekünk kellő ablakot.

4. Lépés: Itt tudjuk beállítani, hogy mit szeretnénk a Driver frissítésekkel. Tehát, ha ki szeretnénk kapcsolni, akkor először válasszuk ki a „Nem, én döntöm el, mi a teendő”, majd a „Soha ne telepítsen illesztőprogramot a Windows Update webhelyről” opciót.

Ezt követően mentsük a módosításainkat és végeztünk is.

Haladó módszer

1. Lépés: Futtatásba írjuk be, hogy „regedit”, majd futtassuk.

2. Lépés: A regisztrációs adatbázisban navigáljunk a következő útvonal alá:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching

3. Lépés: Itt találunk egy „SearchOrderConfig” duplaszó kulcsot. Dupla kattintással érjük el a módosítási lehetőséget. Az értékét „1”-ről „0”-ra írjuk át.

Ezzel készen is volnánk.

Ha van kérdésed a cikkel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel hozzászólás formájában a cikk alatt!

Forrás: IntoWindows

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +877 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
3 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Ez jó! Érdekelne, hogy van-e lehetőség így kikapcsolni valahogy a "gyors indítás" funkciót? Ezt elején még kilehetett kapcsolni egyszerűen, viszont ez a beállítás már nincs ott, de a gép úgy áll le, ilyenkor bekapcsolva marad a billentyűzet is meg az egér is, és ez a beállítás valamiért teljesen összekutyulja az alaplapom beállításait.
2016.07.13 18:41
mi
2016.07.29 20:21
@kasza: Szia. De elérhet. Vezérlőpultot megnyitod, keresésbe pedig: power -t beírod. A listában a be-kikapcsolást válaszd. És itt a képen látod, sorban. A pipa kivétele után módosítások mentése gomb.
Image
2016.07.30 16:01