Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A Windows 10 átirányít az új felületre egyes vezérlőpult elemeket

A Microsoft megkezdte a vezérlőpult elemeinek átirányítását az új gépházra. Így várhatóan szépen lassan eltűnik a régi vezérlőpult, persze ez még eltarthat néhány évig.

Három hete jelent meg a Windows 10 októberi frissítése, ami a 20H2 kódnevet viseli. Látványos és háttérújdonságait leírtam egy korábbi cikkben, viszont vannak apróságok, amelyek nem szúrtak hirtelen szemet.

A Windows 10 vezérlőpultban történtek érdekességek, mégpedig egyes elemek, felületek már át vannak irányítva az új gépházra.

Első körben, amit látunk az a „Vezérlőpult – Rendszer” került átirányításra. Ez annyit jelent, hogy vezérlőpultot megnyitva, majd rendszer linkre kattintva a gépház - névjegy tölt be nekünk. Korábban már történtek az előzetes verzióban jelentések, miszerint a regisztrációs adatbázisban szemfülesek találtak egy "Hide_System_Control_Panel" bejegyzést. Ezzel a vezérlőpultban elérhető rendszer lap megjelenését tudták ki- és bekapcsolni.

Nem kell megijedni, egyelőre ebben a frissítésben teljes mértékben még nem lett eltávolítva a felület. Ha a címsorba beírjuk a következőt, akkor elérjük.

Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszer

A második pedig, ha csak áruházból telepítettünk alkalmazásokat és a „Programok és szolgáltatások” lapot szeretnénk elérni gépház alól, akkor egyszerre átirányít a gépház – alkalmazásokra. Minden más esetben még a régi felületet nyitja meg.

Egyes lapok szerint hamarosan további vezérlőpult elemek lesznek átirányítva az új felületre és a Microsoft is szeretné minél előbb „kukázni” a régi vezérlőpultot annak érdekében, hogy a „gépház”-ra tudjanak kizárólag koncentrálni és azt fejleszteni.

Bár sokat nem tudunk melyek következnek, de egyes források szerint a lista a következő:

Windows 10 21H1

  • Programok és szolgáltatások
  • Alapértelmezett programok

Windows 10 21H2

  • Betűkészlet
  • Egér
  • Windows Defender Tűzfal
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}