1. Főoldal
 2. Cikkek
 3. Windows
 4. Az első benyomások a Windows Phone 8.1-ről – Nokia Lumia 520-al!

Az első benyomások a Windows Phone 8.1-ről – Nokia Lumia 520-al!

Windows

Korábban, mikor megvásároltam a Nokia Lumia 520-as készülékemet, nem csalódtam benne, sőt, a szép gördülékenysége miatt tartottam és még mindig tartom az egyik legjobb és leggazdaságosabb választásnak. Bár, ha egy kisebb összeget még ráteszünk a készülék árára, akár ennél jobbat is vásárolhatunk, de ugye kinek mennyit ér meg egye telefon.

Igazából ebben a cikkben nem összehasonlító leírás lesz, hanem az első benyomások és esetleg, hogy mi tetszett jobban a korábbi verzióban a Windows Phone 8-ban, ami sajnos 8.1 alatt nem nagyon nyerte el a tetszésem. Most a cikk elején, olyan kérdésekre fogok választ adni, amit sokan megkérdeznének a cikk elején vagy végén (már ugye, aki nem jutna a végére, munka és egyéb dolgok miatt). Nyugi, nem fogom vissza magam. Nem lesz, olyan unalmas a rendszer, mint amit a sima 8-as nyújtott.

 

A kérdések:

- Frissítést követően magyar nyelvű marad a telefon?

 • Igen

- Frissítés után vissza tudom majd állítani 8.0-ra, ha éppen nem tetszik a rendszer?

 • Nem

- Teljes verzióra lehet frissíteni, ha a „Preview for developers” engedélyezve van?

 • Ez a kérdés felesleges, mivel ez már a végleges WP8.1, amelyet mindenki meg fog kapni, idővel.

- Frissítés után miért nincs Cortana és hangerőszabályzó?

 • Cortana van, de ahhoz át kell állítanod a régiót „English (United States)”-re. A hangerőszabályzó pedig Lumia 520 készüléken nem elérhető, mert nem kapott Dolbi D. támogatást.

- Frissítés után megmaradnak a korábbi alkalmazásaim, játékaim, beszélgetéseim?

 • Igen, viszont nem biztos, hogy minden ott lesz, ahol eddig volt.

- Frissítés után elveszik a garancia?

 • Nem, mivel ez a Microsoft által kiadott „eredeti” frissítés, nem piszkáltunk a rendszerbe és a rootba sem.

- Meddig tart a frissítés?

 • Körülbelül 2 vagy 3 óra, ez teljesen telefon és telítettségfüggő, ha rengeteg alkalmazásunk van, akkor természetesen a frissítés lassabb, ha jobb készülékünk van, akkor pedig gyorsabb.

- Frissítés után kevesebb lesz a tárhelyem?

 • Nem lesz kevesebb. A rendszer 1,9GB-ot foglal és ezután is annyit fog.

- Kitart az akksi a frissítés alatt?

 • Ebbe nem vagyok biztos. Nekem 94%-ról, 2 óra alatt lemerült 19%-ra. Célszerű közben töltőre rakni.

 

Hogyan tölthetem le a frissítést én is?

Nyissuk meg a következő oldalt (http://appstudio.windowsphone.com/ ), majd a „New project”-re menjünk és jelentkezzünk be a Microsoft fiókunkkal, amelyet a készülékünkön is használunk.

Ilyenkor már érvénybe is lépett a fejlesztői csomag. Töltsük le telefonunkra a „Preview for developers” alkalmazást (http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/preview-for-developers/178ac8a1-6519-4a0b-960c-038393741e96 ), nyissuk meg és lépjünk be ott is a saját felhasználói fiókunkkal, majd engedélyezzük (Enable) az előzetes frissítéseket.

 

Frissítés menete

A fentiek elvégzése után, egyszerűen keressünk frissítést. Ha minden jól ment, akkor biztos találni fog. Megkérdezi, hogy letöltse-e, igenre menjünk. Ezt követően leszedi és telepíti, majd újraindul a telefon, legalább kétszer. Körülbelül 30 perc alatt megvan. Ekkor nem fogunk észrevenni semmilyen változást a telefonon, mivel nagy valószínűséggel, olyan frissítést kaptunk, amivel tudjuk frissíteni a nagyobb verzióra a 8.1-re. Keressünk újra frissítést. Ez valamivel hosszabb idő lesz, körülbelül 1 óra. Itt is újra fog indulni kétszer a telefon. Nem kell megijedünk, ha a telefon „fagyás” állapotot vesz fel, mert nem fagyott le, csak úgy tűnik. (A Microsoft szerintem április elseji viccnek szánta, mert én berosáltam, mikor 96%-nál állt kb 10 percen keresztül).

A nagy telefonfrissítések után, el kell végeznünk pár alapbeállítást, majd letölti az alkalmazás frissítéseket, ezek például az xbox zenék, xbox videók, Here Drive+ ..

 

Egy apró kis vélemény

Érdemes elkezdeni a frissítést, viszont annyit illik megjegyeznem, hogy az akkumulátor a frissítést követően nem fogja addig bírni, mint ameddig a 8.0-al. Ezzel senkit nem szeretnék elijeszteni a frissítéstől, mivel maga a rendszer vigasztalni fog, ha már a telefon többször fogja megkívánni a töltőt.

 

Kezdőképernyő és alkalmazáslista

Igen, jól látjátok ez a kép a Lumia 520 készülékemen készült. Támogatja a 3Grp csoportos csempéket, tehát elfér egymás mellett 3 közepes méretű csempe és még háttérképet is képesek vagyunk beállítani (beállítások - kezdőképernyő+téma).  Maga az elrendezés szép és a hátteret sem tudták volna szebben és jobban megoldani, viszont az alkalmazáslistának van egy apró kis ficsőre, mivel most már minden alkalmazást meg tudunk rajta találni, tehát játékokat, beállításokban levő alkalmazásokat is, így ha valaki sok játékkal rendelkezik, és nem szeret keresgélni, a keresővel sem, annak érdemes egy csempét kirakni a kezdőképernyőre.

Az első indításnál nálam kicsit bohóckodtak a kezdőképernyőn lévő csempék, mivel néha bevillantak és ugráltak, de ez valószínűleg a telepítés befejezése, frissítések keresése és telepítése miatt lehetett.

Talán annyit érdemes még hozzátennem, hogy a kisméretű ikonok, átlagos kéznél nagyobbal rendelkezőknek nehezen lehet kezelhető, megnyomható, mert a kijelző méretéhez képest elég kicsi.

 

Telefon, üzenetek, e-mail

A telefonos rész, tehát a hívás, kapcsolat, illetve az üzenetek (SMS) és az e-mail rész is szinte teljesen új felületet kapott, illetve számtalannyi új funkciót. A névjegyeket most már több módon is tudjuk szűrni, amelyek külső alkalmazásokból vagy fiókokból kerülnek be, tehát akinek eddig csurig volt és nem tudta kinek a száma van meg, most nagyot sóhajthat és fellégezhet, mert egy gombnyomásnyira eltűnik onnan a felesleg. A telefonszám nélkülieket egyszerűen el tudjuk rejteni és akkor a kapcsolat részben nem lesznek elérhetők, illetve megadhatjuk, hogy éppen melyik alkalmazásból vagy fiókból legyen láthatóak a névjegyek.

A billentyű rész ezúttal szépen el lett rendezve, külön kapott egy nagy hívás és egy mentés gombot is.

A hívásnaplóban, immáron kereshetünk, egyszerűen törölhetünk, és pillanatok alatt átlátjuk a hívott, nem fogadott vagy éppen felvett hívásokat.

A hívás közben levő felület is korrekt lett, hisz, ahogy a képen is látjuk minden elérhető, ami a mai embernek szája íze.

Az sms-eket képesek vagyunk csatolni képekhez, akár facebook-hoz, egyéb alkalmazásokhoz. Pár koppintással, akár tovább is küldhetjük, adott alkalmazásokon belül további embereknek. Lehetőségünk van, akár hangfelvétel segítségével (írott) üzenetre is.

 

Internet Explorer

Már maga az Internet Explorer 10 gyorsasága nagyon megfogott a Windows Phone 8 rendszerben, de a 8.1-ben az IE11 egyszerűen túlszárnyalhatatlan. A korábbi visszatöltési bugokat nem csak javították, hanem jó irányba tovább is fejlesztették, így a már megnyitott oldalak 1-2 másodperc alatt visszatölthetők. Az automatikus kitöltés és a letöltés kezelő hab a tortán. A telefon kapott egy külön „Downloads” letöltések mappát és képesek vagyunk, akár SD kártyára menteni letöltött fájlokat.

Lehetőségünk van az előzményeket visszanézni, ami rendkívül hasznos, a listán kiválasztott elemre, hosszan nyomva ujjunkat kapunk egy menüt és ezeket akár új lapon is megnyithatjuk.

 

Naptár, Facebook és egyéb szociális integráció

Finoman fogalmazva is elég ütős kombó lett a Windows Phone és a szociális tartalmak. Nem is lehet ragozni, mivel minden porcikájában látható a rendszerben például a facebookos integráció, vegyük példának a naptárat. Szinkronizáláskor bekerülnek a szülinapok, események, rendezvények és minden egyéb, amit a felhasználók hoznak létre. Ez még nem minden, hisz az adott napon, mikor is el kezdjük használni a telefont, kapunk egy értesítést arról, hogy a mai nap mit kellene csinálnunk. Ez az értesítés pár csippanásból és egy kis értesítő ablakból áll. A szöveg például annyi lesz, hogy „Horváth Tamás-nak ma van a születésnapja”.

Korábbi neowin.net híreknek pedig nem kell hinni, hogy a facebookos integráció kikerülne, mivel még mélyebb optimizálást kapott, ami miatt az ember le sem tud szállni a telefonjáról. Erről még szó lesz a műveletközpont és akkumulátor résznél, mert van benne egy kis „ficsőr”.

 

Billentyűzet

A billentyűzetet nem szoktam állítgatni, mindig jó volt alapjáraton, viszont a 8.1 frissítése után kisebb galibát okozott nálam, hisz a kezdő billentyűzetről eltűnt a vessző. Mivel én szeretek vesszőket alkalmazni a mondataimban, így alapnak tartom azt, hogy a magyar kiosztáson megjelenéskor közvetlen ott legyen. Egyel többet kell kattintani, ez nem is nagy fáradtság, de több mondatos iromány után, azért jó, ha nem húszszor kell bökködni a telefon képernyőjét a vesszők miatt.

Az is újdonság, hogy be tudjuk állítani a folyamatos nagybetűt.

 

Áruház

Számtalanszor szó esett arról, hogy a Windows Phone Store és Windows Store egyesül, illetve ezzel párhuzamosan próbálnak egy közös felületet is létrehozni, ami nagyjából sikerült is.

Ha megnyitjuk az áruházat közvetlen, nagyjából hat alkalmazás fogad minket, mellette gyorshivatkozások vannak, amellett pedig a kategóriák. A kategóriák rész eléggé kibővült, főleg a játékoknál.

Az alkalmazások listájánál láthatjuk azt, hogy ez az alkalmazás kompatibilis-e vagy elérhető-e asztali felületre, látjuk, hogy éppen frissítésre szorul, avagy sem, telepítve van-e. A telepített alkalmazás előzményeket megtekinthetjük, bő információval.

Az alkalmazások részletes felülete is megváltozott. Valamivel szerintem jobb lett, de valamivel rosszabb is. Lapozni kell kettőt, ahhoz, hogy meg tudd nézni az alkalmazás méretét és verzióját, ami véleményem szerint nagyon zavaró. Talán még az is, hogy lefele kell görgetni, hogy a képeket megtekintsük. Az viszont nagyon szép, hogy a kommentek felett megjelent egy grafikus statisztika.

 

Zene

A Microsoft a zenék+videók applikációt teljesen szétrobbantotta. Szinte minden jól sikerült kivéve a zenék app. Mindjárt belemegyünk mélyen, de nézzük mit robbantottak szét. Először is az FM-rádió kapott külön felületet és ikont, illetve a podcastok. A videók, immáron Xbox videók, a zenék pedig xbox zenék. Gondolom, a Microsoft is rágyúr a felhő és stream kombós megoldásokra.

Nos, hogy a zene alkalmazás nekem miért nem tetszik?

Ahogy a képen látjuk a méretes „Zene” szöveg minden helyet elfoglal, meg talál a „most játszott” is, ezért már nem kapott helyet az előtte és utána levő zeneszám címe. Nem lehet jobbra-balra húzással zenét váltani, illetve a gombok is nagyon picik lettek. Ezzel talán annyira nincs is gond, viszont a belepörgetésnél, annál inkább. Folyamatosan nyomva tudunk még mindig belepörgetni, viszont az xbox zenék applikációban egyszerűen mintha szaggatna belepörgetés közben, hasonló, mint android 2.3-ason az alap zene alkalmazásban.

Persze ezt a Microsoft pillanatok alatt tudná frissíteni, orvosolni, hisz az Xbox Zenék és Xbox videók az áruházon keresztül frissíthetők.

 

Kamera és fényképek alkalmazás

Az alap kamera alkalmazás szinte teljesen megújult. Érezhetően Microsoft-os beütése lett és ezt jó szempontból írom, mivel teljesen átlátható és használható lett. Eddig is az volt, de itt szinte teljesen testre tudjuk szabni. A bal oldali ikonokat (ISO, felbontás, vaku, …) be tudjuk állítani, kinek mi kell a gyorsmenüben. Fényképezés közben pillanatok alatt ráélesít az adott tárgyra és körülbelül egy másodpercen belül menti is a képet, majd készíthetjük a következőt.

A fényképek alkalmazásban annyit tudunk közvetlen észlelni, hogy nem ugrál, előröl a végére megnyitáskor, hanem közvetlen a végére fog dobni az alkalmazás megnyitást követően. A megnyitott képeket kedvencnek jelölhetjük, szerkeszthetjük, akár beállíthatjuk háttérképként is.

 

Beállítások sok extrával, ha a hangyaszemnyi beállítás már nem elég

Talán itt mondható el, hogy rengeteg újdonság tárul mindenki elé. Már közvetlen megnyitás után a „Kezdőképernyő és téma” menü fogad minket, amiben újdonság az, hogy beállíthatunk a telefonunknak hátteret és ez még nem minden, akár Lumia 520-as készülékünkön beállíthatjuk a 3 közepes csempe egymás melletti elrendezést. Ez így „abszurdnak” tűnhet, mivel mindenki azt gondolná, hogy sokkal kisebbek lesznek a betűk. Igen valamivel kisebbek, de erre is létezik beállítás, amivel növelhetjük a betűméretet.

Hangok alatt, lehetőségünk van, akár minden alkalmazásnak külön-külön beállítani értesítő hangokat.

Zárolási képernyő menüpontnál pedig a jelszó beállítás alatt tárul elénk egy kisebb újdonság, mégpedig a „jelszó kérése ennyi idő után”, melynél választhatunk: minden alkalommal, 30mp, 1perc, 3p, 5p, 15p, 30p között.

 

Az értesítések és műveleteknél testre tudjuk szabni a felül található 4 féle gombot. Bluetooth, elforgatásgátló, fényerő, internetmegosztás, kamera, képernyő kivetítése, repülési üzemmód, tartózkodási hely, VPN és WiFi közül választhatunk kedvünkre. Alatt pedig az engedélyezett alkalmazások vannak, melyek szabadon értesíthetnek a műveletközpontba. Ezeknek az alkalmazásoknak akár külön be tudunk állítani jelző hangokat.

 

A WiFi menüpont alatt egy új beállítást kapunk, mégpedig ha kikapcsoljuk a WiFi-t, akkor megjelenik egy kisebb választó boksz, amelyből ki lehet választani, hogy legközelebb mikor kapcsolja be automatikusan a WiFi-t a telefon.

 

A takarékos üzemmód alatt, meg tudjuk tekinteni, akár grafikusan is a töltöttségi állapotot, illetve az alkalmazások akkumulátorhasználatáról is bő információt kapunk.

 

A tárterület segéd nagyon kibővült, hisz már képes telefonunk szinte minden a memóriakártyára menteni. Például a letöltéseket, akár az alkalmazásokat is képesek vagyunk külső memóriakártyára mozgatni, viszont érdemes vásárolni minimum egy class 10 sebességű kártyát, mert játékoknál és zenéknél ez meghatározó lehet. Az viszont tudnunk kell, hogy a Windows Phone 8.1 class 4+ kártyákat támogatja, tehát ha valakinek régi 2-es vagy 4-es kártyája van érdemes lecserélni, hisz a telefon már nem fogja támogatni.

Ha a SD-kártya vagy telefon szövegre vagy grafikára megyünk, pöccintünk, akkor megjelenik a felhasználási elosztás, mint például az alkalmazások+játékok, zenék, videók, fényképek és a többi. Az alkalmazásokba pöccintve, megtekinthetjük, a telefonunkon vagy éppen a memóriakártyánkon levő alkalmazásokat és játékokat. Az alkalmazásokba menve egyszerűen eltávolíthatjuk vagy akár áthelyezhetjük, mozgathatjuk. Arról is kapunk információt, hogy éppen a kiválasztott alkalmazás mennyit foglal és mekkora a gyorsítótár mérete.

 

A képernyő kivetítése alatt képesek vagyunk, egy teljes monitorra vagy tévére kivetíteni a telefon képernyőjét. Ez használható bluetooth-n, vagy USB kábelen keresztül is. A képernyőt megjeleníthetjük állítva és fektetve is.

A beállítások szinkronizálása alatt lehetőségünk van a téma, az alkalmazásbeállítások, internet explorer és jelszavak szinkronizálására is, így visszaállítás esetén vagy új készülék vásárlásakor, ha bejelentkezünk az adott felhasználói fiókunkkal megmaradnak beállításaink. Az érdemes hozzátennem, hogy ez nem akkumulátor kímélő beállítás, ha minden engedélyezzük.

 

Egyebek

Képernyőkészítés egy kicsit másképp. Igazából szerintem rossz ötlet volt a microsoft-tól megváltoztatni a képernyőkészítés billentyűkombinációját, mert most másképp kell fogást találni a telefonon, hogy elkészíthető legyen egy kép. Korábban a Windows és a lezárás gombbal lehetett, most pedig a lezárás és a hangosító gombbal.

 

A hangerőszabályzó véleményem szerint elég patent lett, a mobilos rendszerekben szerintem ilyen megoldást még nem látott senki, hisz ha hiszitek, ha nem a fülhallgatónak is külön lehet beállítani a hangerejét. Természetesen ez úgy van „megoldva”, hogy éppen minden kéznél legyen. Az alkalmazások és zenéknek egy ugyanazon a hangerejük és 30 a maximum, viszont a csengetés hangereje külön kapott helyet, melynek az értéke maximum 10-es lehet. Ez nem azt jelenti, hogy halkabb lesz, hanem azt, hogy felesleges 30-as value.

 

A műveletközpontról már esett szó a beállításokban, viszont annyival még kiegészítem, hogy ha lehúzzuk, akkor látjuk az akkumulátor statisztikáját, tehát, hogy éppen hány százalékon vagy, illetve a mai dátumot is megtekinthetjük az óra alatt.

A Microsoft megígérte, hogy a műveletközpontot bárhol, bármikor elérhetjük és tényleg sikerült megvalósítaniuk, hisz játékoknál felül egyszer lehúzzuk egy picit, akkor megjelenik egy kisebb vonal a felső képernyőn, majd azt húzzuk megint lefelé és a játék bezárása nélkül megjelenik a műveletközpont.

Minden engedett értesítés ide fog befutni és nem kell folyamatosan a képernyőt figyelni amiatt, hátha lemaradunk valamiről.

 

Az üzemidővel rengeteg gondunk lehet, hisz a Microsoft szépen kivezette a 8.0-ban megismert akkumulátorkímélő funkciókat. Igazából nincs teljesen kiszedve például a WiFi kikapcsolása, vagyis felfüggesztése zárolt képernyőnél, ez akkor működik, ha az akkumulátorkímélő be van kapcsolva és a telefon 20% alatt van. Az üzemidőn ront a folyamatos szinkronizálás, frissítés keresés, illetve kisebb nagyobb ellenőrzések és természetesen különböző alkalmazások frissítései, szinkronizálásai.

A telefonon bekapcsolt WiFi-vel érezhető lesz, hogy egyszerűen sokkal gyorsabban fog merülni az akkumulátor, használattal pedig (WiFi bekapcsolva), akár 30%-ot is merülhet óránként. Tegnap sikerült lemerítenem 4 óra alatt a telefont játék nélkül, ráadásul nem nyomkodtam folyamatosan.

 

Összegzés

Most jön a feketeleves. Minden jónak van hátránya is, először akkor kezdem a rosszal.

Igazából engem két dolog zavar, mégpedig az üzemidő csökkenése és az Xbox zenék használhatatlansága. Sokkal kevesebbet tud, mint a korábbi Zenék+Videók applikáció, viszont abból a szempontból jó, hogy nem fix cache-t készít az alkalmazás, hanem folyamatosan frissíti, ha megnyitjuk. Ezzel mindig bekerülnek a friss zenék.

A telefon frissítés utáni használata közben észrevehetjük, hogy nagyon gyorsan merül, mintha rákötöttünk volna egy egész TV-t vagy egy nagyméretű USB-s külső merevlemezt, aminek nincs hálózati kábele.

Nos, annyit láthatunk, hogy 2-3percenként 1%-ot merül a telefon, miközben a korábbi rendszer alatt, ez az érték 10perc/1% volt.

Az egész rendszer sebessége, a műveletközpont megléte, a 3 round-s megoldás, a játékok és programok sebessége, illetve a rendszeren belüli effektusok és kiegészítők, funkciók kárpótolják a lelkemet.

Igazából az Xbox zenék alkalmazást a Microsoft bármikor tudja frissíteni, hisz áruházból, mi közvetlen le tudjuk tölteni vagy tudjuk frissíteni a meglévőre.

A kérdés felmerül, hogy érdemes-e frissíteni. Így a cikk végére szerintem mindenki döntse el maga, hogy frissíti-e? Igazából nem kötelező, de hamarosan úgy is mindenkinek adott lesz a lehetőség.

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +877 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
111 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék. Nokia lumia 930-om van. Kb. két hete nem tudom a telefonról feltölteni a képeket a számítógépre mert eltünt a camera roll mappám. Mit csináljak? Köszönöm.
2016.07.09 20:35
Szia! A Pictures mappán belül mik vannak? Nem lehet, hogy zárolt képernyővel dugtad rá a telefont a gépre és nem írtad be a jelszót? Fel kell oldani, majd utána rákötni, akkor látni a fájlokat és mappaszerkezetet :)
2016.07.10 22:57
Sziasztok. Microsoft Lumia 535-öm van és az a bajom vele, hogy nemtudom rá tölteni semmit. Ugye ez a szar Windowzos nekem nem annyira tetszik de ezt kaptam. Valaki segítsen meg nem tudom mitcsináljak vele.
2015.12.09 20:29
Szia! Mit nem tudsz rátölteni?
2015.12.09 21:24
szia a kepeket
2015.12.12 21:01
Ha rádugod a telefont gépre, akkor meg fog jelenni egy adathordozó eszközök Lumia telefon ikonnal. Ha azt megnyitod lesz benne egy Pictures mappa. Oda másold a képeket és látni fogod :)
2015.12.13 11:00
80072ee7 a hibakód
2015.11.24 19:37

A 80072ee7 jelű Windows Update-hiba

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/windows-update-error-80072ee7#1TC=windows-7
2015.11.25 08:20
Háj, köszi szépen ! Kipróbálom!!!
2015.11.25 10:08
Sziasztok! Lumia 930 asom van kb 2honapos. A gondom : Telefonálás alatt nem tudom semmit csinálni, teljesen sötét a képernyő. Ha megnyomom a ki- bekapcs gombot oldalt akkor kb 3 másodpercig látom a képernyőt utána sötét és nem is lehet feléleszteni. Másik pedig a live fiók. Frissíteni akarja de állandóan hibakodot ír ki. Valami 007d a vége . Tud valaki okosat mondani mit csináljak? Köszönöm!!!
2015.11.24 19:35
Szia! Lehet szoftveresen kellene újratelepíteni, tehát Windows device recovery tool program segítségével. Viszont nem kizárt, hogy a fényérzékelő szenzorral lesz gond, akkor garanciába vissza kell vinni.
2015.11.24 20:26
Szia, szoftverfrissítés után csinálta ezt először azóta gatya .... Vissza fogom vinni csak ad 1 : az életem rajta van , ad 2: kapok -e helyette cserét? Nem sok jót hallani a szervizről sajnos :(
2015.11.25 10:08
Szia van egy kis gondom a tabommal nincs rajta play aruhàz pedig androidos
2015.11.28 11:05
@bolyka: Ez a legrosszabb hely ennek a kérdésnek a feltevéséhez. Itt tedd fel: http://into.hu/kerdesek
2015.11.28 18:59
Szia!
Olyan gondom lenne, hogy a Lumia 930-as telefonomon nem tudok hangrögzítővel hangod, beszédet, semmit felvenni. Próbáltam több hangrögzítővel egyiknél se megy, max ilyen halk búgás van és annyi. Régebben működött rendesen, tudtam felvenni hanganyagot. Hogy tudnám megoldani, mi lehet a probléma?
2015.10.26 11:19
Helló!
Windows Phone 8.1-el próbálod? Elvileg Hangrögzícő+ appal mennie kellene. nálam 930-on megy. wp8.1 update + denim
2015.10.26 16:52
Szia!
Van egy olyan problemam a lumia 520-as telommal hogy nem enged bemenni az instagramba, viberbe, whatsappba stb. Mar ki es be is kapcsoltam, frissitettem es megse megy, mi lehet a problema?
2015.10.13 16:54
Szia!
Mi a hibajelenség? Megadod az email címet/telefonszámot és jelszót, majd nem enged be? Milyen hibával dob ki vagy bezárul az app?
2015.10.13 17:06
Nem engedi hogy megadjam meg a felhasznalot vagy a jelszavamat sem, ahogy ramegyek az ikonra belemegy es fel masodperc alatt be is zarodik
2015.10.13 17:13
Alaphelyzetre állítás volt? Tehát beállítások - Névjegy - Telefon alaphelyzetbe állítása. Azzal mindent lepucol a telefonról. Szerintem lehet rossz gyorsítótár miatt. Nálam az Instagram működik.
2015.10.13 17:35
Azt is megprobaltam mar de semmi, gozom sincs mi lehet vele de mar par napja ezt csinalja es kezd nagyon zavarni
2015.10.13 17:36
Memóriakártyára mented az adatokat? Tehát az alkalmazásokat? Tárterületsegéd alkalmazásban tudod megnézni. Még lehet az is, hogy memóriakártyán megmaradnak a gyorsítótár adatokat, márha oda lettek telepítve.
2015.10.13 17:39
Nincs memoriakartyam..
2015.10.13 17:53
Hmm. Mennyi tárhelyed van még szabad a telefonon?
2015.10.13 18:19
4,52 GB szabad
2015.10.13 18:20
Ez érdekes. :D
- Másik fiókkal próbáltad?
2015.10.13 18:26
Szia!

520:Két problémám is van. Az egyik,hogy tegnap az egyik pillanatról a másikra egyszer csak bekapcsolt a repülő üzemmód és nem lehet kikapcsolni. Ha megpróbálom kikapcsolni,berezonál(nem lehet ki-és bekapcsolni,mert magától folyton bekapcsolódva marad és villog,plusz nem tudok telefonálni meg fogadni). Próbáltam aksit ki,simet ki,vissza .. ugyanaz. Szóval nem értem,hogy miért csinálja ezt. Van vmi ötlet?

A másik: Sehol sem találom a letöltések mappát,így nem tudom hova mentettem a dolgaimat,ami nagyon idegesítő.
2015.08.23 13:40
@madridista: Szia!
A másodikhoz: Fájlok alkalmazást töltsed le. Kiválasztod vagy a belső vagy SD tárhelyet. Ott lesz olyan mappa, hogy downloads és nyugodtan keresgélhetsz.

Az elsőre pedig. Ilyen hibával nem találkoztam. Windows Phone Recovery Tools programot szedd le asztali Windows-ra (windows 8.1 és 10 támogatott) és telepítsd újra a telefont, de előtte az adatokat mentsd le róla, mert mindent töröl! :)
2015.08.23 14:13
Próbálj meg hard resetet is csinálni: Kikapcsológomb + hangerő fel gomb egyidejű lenyomása 5-8 másodpercre.
2015.08.23 14:54
Üdv én is ugyan ebben a gondban vagyok, egyik pillanatról a másikra repülő mód és nem tudom kikapcsolni, már próbáltam minden újratelepítési módot de semmi sem használt ezért szeretném megkérdezni neked hogyan oldódott meg ez a probléma?!
2016.06.20 18:17
Sziasztok!

Nokia Lumia 520-om van. Nem tudom használni a hívás-sms szűrést.
Tudnátok segíteni?

Köszönet előre is!
2015.04.26 18:01
Szia!
A legfrissebb szoftververzió van fennt nálad?
Windows Phone 8.1 Update + Lumia Denim
Ezeket az információkat beállítások - Névjegy és beállítások - Extrák és infó alatt éred el.
Ha ezek egyeznek, akkor egy telefon újraindítással meg lehetne nézni, hogy feléled-e?!
Illetve, ha megkérdezhetem: Megnyitás után mi történik? Bezárva a hívás-sms szűrő ablakot vagy hozzáadod a számot és nem szűri?

Üdv
2015.04.26 20:00
Üdv mindenkinek!
Vásároltam nemrégiben úgy 2 hete karácsonyra egy lumia 520-at és első néhány töltésre úgy 2-3 töltésre jól bírta használat nélkül 3-4 napot is.Azt vettem észre hogy mikor este betettem tölteni reggelre már 50%-t is merült.Ezt elviseltem 2 napig.Utána néztem a neten hogy mi lehet a gond azt írták a gyakorikérdéseken hogy ez normális folyamat,majd helyreáll.
Valahogy az ott olvasottak nem nyugtatták meg a lelkemet hogy ez tényleg normális folyamat.
Erre szeretnék választ kapni tényleg attól aki ért hozzá,tud megoldást adni erre a problémámra.
2015.01.03 12:54
Szia!

Így sok dologtól lehet, pl:
- Egy háttérben futó alkalmazás
- Végtelen ciklusba került folyamat

Én az elsőre tippelek. Van egy alkalmazás, a listában: Takarékos üzemmód, nézd meg melyik alkalmazás eszik sokat a háttérben, valószínűsítem a facebook-ot. Ha megtaláltad a sok akkumulátort felemésztő appot, pöccints bele és kapcsold ki a háttérben való futás engedélyezését :)
2015.01.03 13:22
A facebook levan tiltva és ami még bent volt az angry birds az is levan tiltva
Egyebek nincsenek amik futnak
2015.01.03 13:32
Facebookon megbeszéltük a dolgot.. :)
2015.01.07 17:34
Hello!

Édesapámnak 520 van, múltkor frissítettem és arra panaszkodik, hogy a telefonkönyvben idáig ha rányomott egy névre akkor választhatott, hogy hívás vagy üzenet küldés. Most egyből hívja és amikor keres a telefonkönyvben gyakran véletlenül felhív valakit. Végigböngésztem a menüjét de nem találtam erre vonatkozót sehol, esetleg valakinek ötlet erre? Nagyon köszönöm!
2014.12.05 15:35
Helló! Amennyiben a névjegyzékre gondolsz, ott a névre koppintva megtekintheted az illető személy adatait, valamint a végrehajtható műveleteket. Ha a hívásnaplóra gondolsz, ott a kis emberke ikonra koppintva tekintheted meg az illető adatait, valamint a műveleteket.

Image
2014.12.16 20:33
Én frissites utan nem tudom bekapcsolni a telefonom. Porognek a kerekek es kikapcsol a telefonom. Ha bekapcsolom, ujra porognek a kerekek, de ujra kikapcsol a telefon..ezt mar legalabb 20x eljatszotta :/ gondolom ez nem teljesen normalis
2014.12.20 10:57
Szia!
Telefon típus? Esetleg szolgáltatófüggő?
Előfordulhat, hogy a Denim frissítés miatt.
Ezt a programot tedd fel http://into.hu/termek/2978, csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont, majd tedd fel rá a legfrissebb szoftververziót, tehát a programon belül.
2014.12.20 11:40
Sikerült a telepítés, nagyon köszönöm a segítséget!!
2014.12.20 13:24
hogyan kell a rádiot kihangositani??
2014.11.23 20:11
Alsó switch menü "..." felhúzod és "váltás hangszóróra" :)
2014.11.23 21:14
köszi
2014.11.24 16:24
és mégsem csak a pausa jön ki

2014.11.24 19:10
A fejhallgatónak rajta kell kellie, azt sajnos nem lehet eltávolítani. Csatlakoztatod, elindítod és váltás hangszóróra. Ha leszeded a fejhallgatót, akkor megáll az adás is.
2014.11.24 19:22
bedugom elinditom a rádio.középen állomás állitás alul 1 csillag és a pausa gomb.ezb.ez lumia 925
2014.11.24 19:30
2014.11.24 20:37
most meg olyat csinál.ha akarok az árzházbol letölteni ezt irja ki : be kell állitani a családi szolgáltatást! na ilyenkor???
2014.11.26 17:20
Regisztrációkor olyan születési dátumot adtál meg, amelyből kiszámolva nem múltál el 18, azt hiszem csak 18+ vásárolhat és tölthet le az áruházból, amúgy csatlakozni kell egy "családfőhöz". Nem egyszerű feladat.
Belépsz a windowsphone.com oldalon és a fiókbeállítások alatt megadod az egyik szülőd email címét, márpersze, ha van windowsphone regisztrációjuk vagy átállítod a születési dátumodat :)
2014.11.26 18:00
Ilyenkor még nem vagy 18 éves a Microsft szerint. Megoldás:
1.: Navigálj ide: account.live.com
2.: Részletek szerkesztése
3.: személyes adatik szerkesztése
4.: beállítod magad felnőttnek, és mentés.
2014.11.26 18:01
köszi szépen
2014.11.26 18:16
már régen felnött vok még az adataim szerint is és mégis ugyanazt irja ki
2014.11.26 18:32
Esetleg egy telefon újraindítás (lehet nem lépett érvénybe a beállítás).
2014.11.27 16:05
mindent megprobáltam és mégis ugyanaz maradt a probléma

2014.11.27 17:43
hát már minden lehetséges dolgot megprobáltam és akkor is azt irja ki.csináltam uj fiokot és akkor is!
2014.11.29 18:49
Új fiókot adtál hozzá, tehát a korábbi fiók mellé vagy visszaállítottad teljesen alaphelyzetbe a telefont és úgy hoztad létre az újat?
2014.11.29 20:42
töröltem a régit és ugy az ujjat!! és akkor is ezt a csalábeállitást dobja ki .felmentem az oldalra és ott nem enged beállitani semmitt
2014.11.30 17:40
Akkor nem lehet hogy valaki téged felvett "gyereknek" a fiókjából?? Hozz létre új fiókot, állítsd vissza a telefont alaphelyzetbe, és az új fiókkal lépj be. (Telefon alaphelyzetbe állításánál minden a telefonon tárolt adat elveszik!! )
2014.11.30 17:51
köszi szépen alaphelyzetbe állitottam és most jo minden
2014.12.01 20:34
Frissítettem a telefonom es a felso savban egy a wifi ikon mellett egy kis level ikon van,ami olvasatlan értesítést jelent. Ezt hol tudom megnezni hogy ne muttasa az ikont?
2014.10.30 13:53
@tasinikolett: Szia! Egyszerűen felülről húzd le a képernyőn az ujjad és bejön az értesítő központ. Itt húzd jobbra az értesítéseket és eltűnnek :)
2014.10.30 14:07
Na sikerült szert tennem a telefonra. Frissítettem is rögtön, eddig minden rendben, megy az ismerkedés. :) Viszont egy kérdésem lenne. Találtam egy olyan funkciót, hogy "telefon nyomon követése" és ahhoz, hogy aktiváljam el kell fogadnom, hogy a Microsoft sms-eket küldjön nekem erről a funkcióról és a webáruházról és ezek lehet, hogy díjköteles üzenetek lesznek. Annyi lenne a kérdésem, hogy ezek mennyire drága üzenetek és mennyire sűrűn kapnék ilyet, ha ezt elfogadom? Megér ennyit ez a funkció, hasznos? Azt láttam, hogy térképen látom, hogy hol a készülék + gépről le tudom zárni, törölni stb. Megéri? Köszönöm előre is!
2014.08.26 22:02
Én még nem próbáltam ezt a funkciót, viszont tudtommal ha alapból be van kapcsolva a helymeghatározás, akkor az m$ felé küldi az adatokat és meg tudod nézni merre járt a telefon és merre volt utoljára aktív. :D
2014.08.27 18:01
Köszi! :) Akkor szerintem kipróbálom, gondolom ha nem tetszik, úgy is ki lehet kapcsolni.
2014.08.27 19:53
Ha be van kapcsolva, akkor a WindowsPhone oldalán, belépés után tudsz SMS-eket küldeni, és azok alapján megmutatja hogy hol van a telefon akkor is, ha az nincs neten ;)
2014.08.27 22:54
Értem, köszi szépen!
2014.08.28 15:29
Hali mindenkinek! Sikeresen frissítettem a Lumia 520-as telefonomat csak egyetlen problémám van, hogy nincsen Naptáram. Valakinek van valami tippje ? A válaszokat előre is köszönöm.
2014.08.26 01:03
Szia! Alkalmazás listában rákerestél?
2014.08.26 09:20
Van naptár ikon, csak ha rá nyomok nem reaggál semmit
2014.08.26 14:42
Ilyennel még nem találkoztam. Egy rendszer visszaállítást meg lehetne próbálni, hátha rendbe jön.
Beállítások - Névjegy - Alaphelyzetbe állítás
2014.08.26 15:31
Sziasztok! A 8.1-re frissítés után eltűnt a beállításokból a "Háttérben futó alkalmazások" engedélyezése illetve letiltása lehetőség.
Tud erről valaki valamit.
Ezután ez hogyan fog megoldódni?
Köszi
2014.08.25 21:26
Szia!
Alkalmazáslista - Takarékos üzemmód - alá került :) Megnyitod és ott le tudod tiltani a háttérben futást.
2014.08.25 21:54
Sziasztok. Ma frissített a telefonom...miután kész lett eltűntek róla a fényképek :( ..a videók megmaradtak de az összes fénykép ami nem az sd kártyán volt eltűnt. Páromnak ugyan ez a telefonja van (lumia 520) pár nappal ezelőtt frissített ő is de neki nem tűnt el róla semmi. Az enyémről miért? :( Köszi a segítséget.
2014.08.21 22:12
Ha volt Ms fiók hozzákapcsolva, akkor a rendszer alapértelmezésben készített biztonsági mentést. onedrive.com Ha kikapcsoltad a fényképek biztonsági mentését, akkor ha jól emlékszem, akkor már a WP 8.0 GDR 3 is csinált a rendszerről biztonsági mentést / visszaállítási portot, amit a Beállítások között találsz, de én inkább más utat választanék. ;) Esetleg USB-n a géppel összekötve fajokezelőben látszik?
2014.08.21 23:17
Köszönöm a segítséget...az usb-s megoldás volt a nyerő :)...lementettem őket. De ha így megtaláltam őket, akkor a telefonon miért nem látom?
2014.08.22 15:15
Sziasztok!
Frissítés előtt állok :) Annyit kérdeznék hogy az SD kártyán és a mentett névjegyeim változatlanok maradnak ugye? A fentiekben az alkalmazások és a játékok említettek.
Köszönöm.
2014.08.20 17:29
Szia!
Minden adatot visszaállít frissítés telepítése után ;)
2014.08.20 20:41
Köszi szépen, frissítettem. Jó lett :)
2014.08.23 12:44
@vmarci21 Ennek örülök, köszi mindent! Igen, garancia miatt most épp e-mailezek az adott webáruházzal, mert az oldalukon fel van tüntetve a 2 év garancia, de semmi egyéb, cserekészülék stb.
2014.08.19 21:33
Igen, frissítés terén nincs változás, viszont a garanciát nézd meg, 2 évet adjanak és ne bolti valamit, hanem rendeset ;)
2014.08.19 21:13
@vmarci21 Tehát akkor lényegében ugyanazt megkapják a függetlenek is, sőt még gyorsabban is? Azért kérdem, mert egy szolgáltatón keresztül szerettem volna venni, de azt mondták, hogy nincs raktáron csak 150 km-el odébb (én pedig nem tudok egy ilyen utat besűríteni most, főleg nem egy telefonért) és csak személyesen vehető át, ők meg nem küldik át másik város üzletébe. Így gondoltam, hogy egy webáruházban venném meg kártyafüggetlenként, ezért érdekelt, hogy ugyanazt megkapnám-e úgy is, mint ha kártyafüggő lenne.
2014.08.19 20:38
@robire: WP frissítési rendszere 2 részből áll:
- Van a Microsoft által biztosított rendszerfrissítés, mint amilyen a 8.1, 8,1 Update 1, vagy előtt volt a 8.0 GDR 3 - ezekre (Lumia-k esetén) a Microsoft 5 év támogatást kínál - az az a telefon megjelenésétől számított 5 évig biztos megkapja az eszköz a frissítéseket. Ennek van még egy úgyneveett DP (developer preview) része is, ebben résztvevő eszközök a frissítések előzeteseit is megkapják, tehát olyan BÉTA-kat, mint amilyen még a Windows Phone 8.1 Update 1

- És van a szolgáltató (Nokia, Windows mobile) által kiadott frissítés, ami a hadver és a szoftver gördülékeny együttműködéséért felelős (kb. mint PC-n a Driverek), plusz pár extrát is tartalmaz. Ezek a "mobilszolgáltatókon keresztül" érkeznek, tehát a Független telefonok általában hamarabb kapják meg. (most kivételesen a Vodafone 520-ra hamarabb adta ki a Cyan nevű frissítését, de nem sokkal később a T-sek és a független telefonok is megkapták)
2014.08.19 20:30
Annyit kérdeznék még, hogy ez a frissítés kártyafüggetlen telefonra is kijött és, hogy ugyanúgy működik rajta, mint egy nem kártyafüggetlenen?
2014.08.19 20:22
@vmarci21 Köszi! Utánanézek a dolgoknak. :)
2014.08.19 17:07
@robire: Lumia 525 nem tudom milyen árba van, de ha nem sokkal drágább az 520-nál, akkor érdemesebb azt választani. ;)
2014.08.19 16:55
@bykewix Nézegettem azt is, és igazából a formavilág döntött, jobban tetszik ez a szögletesebb, meg hát az 520 is bőven elég nekem arra, amire használnám.
2014.08.19 16:43
@robie: Köszi! Igazából 40ezer forintért már Lumia 630-at is kapsz, viszont az 520 azt hiszem 32ezer forint függetlenül :)
2014.08.19 13:47
520-at30ezerer az emag.hu-n
2014.10.30 13:56
Nagyon jó elemzés! Pár hete gondolkozok L520 vásárláson és azt hiszem, most már biztosan azt veszek. :)
2014.08.19 12:09
Vodafone-függő telefont is simán frissített így, mivel ez nem a szolgáltatótól jön, hanem egyenesen az Ms-től, ezért minden telefonon mennie kell (elméletileg). ;)
2014.05.30 17:10
Esetleg valaki tudja, hogy lehet 8.1-re frissíteni egy telenor függő lumia 925-t? Kollégámnak kell.

Ezer köszi előre is
2014.05.30 15:54
alkalmazások, amiknél gyakran elő fordul: Here Maps; Here Drive; Facebook.
Meg volt egy restart azóta még nem produkálta
2014.05.29 14:41
@garika: Telefon kikapcs-bekapcs? Esetleg utána jobb lesz. Nálam Lumia 520-as alatt ilyet még nem csinált. Az IE szokott mostanában kicsit megrottyanni (meglassúlni), de cache (gyorsítótár) törlése után ez is megjavul.
Esetleg azt még megnézhetnéd, hogy az adott alkalmazás kompatibilis-e WP 8.1-el, mert nem biztos :)
2014.05.28 18:23
Viszont, van egy rossz tapasztalatom...
mikor elindítok egy alkalmazást, van hogy gondol egyet a telefon és kilép belőle. és ezt több programmal is megcsinálja

tipp esetleg?
2014.05.28 18:03
@garika: Örülök neki, azóta amúgy javították az akku idő problémát :)
2014.05.27 21:10
Sikeresen megtörtént a frissítés :) és nálam nem csökkent az akku üzem ideje. második napja megy egy töltéssel. majd este rakom fel tölteni :) És neteztem telefonáltam bőven.

Kiváló ez a 8.1 :) :)
2014.05.27 18:30
@vorosa: Fejlesztői előzetes (preview for developers) be van kapcsolva?
Esetleg lehet az is, hogy éppen géphez van csatlakoztatva.
Ha egyik sem, akkor egy kérdés, szolgáltatófüggő a telefon (ha igen, melyik?)?
2014.05.27 05:25
Az első frissítés után amej előkészítő a 8.1 telepítését amikor ujra rákeresek a frissítsekre ezt a hibaüzenetet/hibakodokat kapom :a telefon nem tud frissítést keresni, 80072ee7 illetve 80072edf ezt mi okozhatja és,hogy tudnám megoldani? A segítséget előre is köszönöm L520
2014.05.26 21:42
@garika: Ismerősömnek is volt ilyen, kapcsold ki és be a telefont, utána menni fog :)
2014.05.26 05:17
Az miért van, hogy az első frissítésen túl vagyok. és a leírtaknak megfelelően, ujra kerestem a frissítést. és már fél órája csak frissítést keres a telefon. L520-ról van szó
2014.05.25 20:22
Ie:"Lehetőségünk van az előzményeket visszanézni," amit eddig is lehetett, csak a beállításokba volt elrejtve.

"Az is újdonság, hogy be tudjuk állítani a folyamatos nagybetűt." - sift-re 2x gyorskatt-al eddig is ment.

"a jelszó beállítás alatt tárul elénk egy kisebb újdonság, mégpedig a „jelszó kérése ennyi idő után”, melynél választhatunk" - amit szintén megtehettünk már a gdr3 frissítéssel. ;) A többi pontos :D

2014.04.15 20:07
Sziasztok. Tudna nekem vki segíteni abban, hogy a Nokia lumnia 925 telomon frissíteni vagy letölteni szeretnék,de kér egy Microsoft email címet...de nekem nem az a címem amit a telefon magától beír hanem más és nem tudom kitörölni sem..így nem tudok semmit letölteni es frissíteni:(
2015.09.02 11:47
Beállítások - fiókok, és itt újat létrehozok. Utána mennie kell :D
2015.09.02 13:14
Elore nekem se ment s most megy
2015.09.02 14:01
Azt irja a cím alatt hogy beavathozás szükséges..
2015.09.02 14:15
Nem csinál semmit :/ ugyan úgy kiírja hogy ...@live.com nincs is ilyen fiókom :S
2015.09.02 14:50
Ha mástól vetted a telefont, akkor normális. Ha újan vetted és ez történt, akkor nem annyira normális. Próbáld meg törölni a fiókot (hosszan rákoppintasz a @live.com-os fiókra, majd törlés, ha van ilyen opció, ellenkező esetben vissza kell állítanod a telefont - Beállítások >> névjegy >> Telefon alaphelyezetbe állítása).
2015.09.02 16:35
Törölni nem tudom...de ha visszaállítaom alaphelyzetbe eltűnik vmi a telefonról? És köszönöm szépen a segítséget nektek :)
2015.09.03 09:13
Igen, minden adat törlődik róla. Előtte mindenképp készíts biztonsági másolatot.
2015.09.03 12:10
Értem köszönöm szépen a segítséget ;)
2015.09.03 12:17