1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Blog
  4. [Gépház] Kicsit megújultunk! Itt az 1.3-as verzió!

[Gépház] Kicsit megújultunk! Itt az 1.3-as verzió!

Blog

Még augusztusban észrevettem, hogy a timeline (idővonalas, kétsávos elosztás) megoldás nem a legjobb, így lépnem kellett. Szeptemberben nekiálltam, egy új design megalkotásának és a korábbi cms (v1.2.1 Beta) javításának.

Nehéz feladat tárult elém, hisz itt a Windows 8 Metro "design" őrület, emellett a google és facebook egyéb megoldásai, mint például a timeline azaz idővonal, kétsávos oszlopok és a többi.

Nos az utóbbi nem bizonyult jónak az oldalon, sajnos nem tudtam úgy megírni, megalkotni, ahogy azt éppen kell. Felhasználók visszajelzése szerint fix komplett design, ami korábban volt nagyon tetszett mindenkinek, emiatt erre törekedtem.

Ügyeltem a használhatóságra, olvashatóságra, tagoltságra és kezelhetőségre is, hogy szinte minden funkció kéznél legyen amit a felhasználó használ. Ez például a felfele görgetés, visszalépés és akár a felele görgetés. Mivel a korábbi footer óriásinak számított, így a mostani elég szerény lett, de ami kell (linkek) megtalálható rajta.

Firefox 25-ösben a regisztrációs oldalon az input-ok elcsúsztak, mivel a ff 25-ös verziójában változtak(hattak) az alapértelmezett css részek, mint például az input már alapértelmezetten 100 vagy 200px, hanem 260px, így ezek az inputok lecsúsztak. Stewden55 felhasználónk jelzésének köszönhetően a problémát elhárítottuk, javítottuk.

A design háttere nem teljesen fehér és a szöveg színén picit változtattunk, most már LED kijelzőkön is megfelelően olvashatóak a cikkek vagy a szoftverleírások, hozzászólások.

Mobilos és tablet nézet szinte maradt egy ugyanaz, hisz azokra még nem érkezett panasz, sőt(!) meglepően sok pozitív visszajelzés érkezett rájuk.

Érintőkijelzős monitorokon is megfelelően lehet kezelni az oldalt. 

Üzenőfalunkon még lehetnek apró hibák, de a többi oldalrész szinte megfelelően működik, minden böngésző alatt.

Az oldal teljes méretben!

  

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +869 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
6 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Nem akarok kötözködni, de ez nekem így jó, ahogy van! :D
2013.11.02 20:20
@vmarci21: A vastag border megszabja a határt és így nem homályos és a többi. Shadow-tól kiméljetek. Kódtömeg az egész :D bordert minden böngésző ismeri. shadow-ból meg kell o-shadow, webkit, stb.., de ezekre is találunk majd valamilyen megoldást. Pár napon belül feldobom a javított css-t.
2013.11.01 20:27
Nekem a vastag szürke border nem tetszik, de a többi egész jó...
ill. ahogy @kovjonas mondja: nagyon szürke lett az oldal, lehetne bele egy kis színt vinni ;)
2013.11.01 20:03
Meg szerintem nem voltak rosszak a régi, zöld-narancssárga gombok sem! :) (privát üzenet küldésnél a profilon keresztül):
http://into.hu/profil/bykewix
2013.10.31 13:31
@kovjonas: köszi, remélem tetszik mindenkinek! :)
2013.10.31 13:26
Ez a design valóban nagyon jó lett! Kicsit hajaz a régire, de mégis sokkal modernebb a honlap! Grat! :D
2013.10.31 12:58