Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Gépház

[Gépház] Fontos into.hu-t érintő módosítások 2018-ban

Új év, új módosítások az Into.hu weboldalon. Új funkciókkal és megjelenéssel is készülünk, de van néhány módosítás ami a fiókokat is érinti - kezdjük is az utóbbiakkal!

Közösségi belépést használók

2016 elején átalakítottuk a belépési rendszerünket, aminek következtében akik Facebook, Google+, Microsoft vagy Twitter fiókkal léptek be és már előtte is rendelkeztek into.hu fiókkal, azoknak szükséges volt egy pluszlépés, mely során a régi és az új rendszerben is azonosították magukat - ezek után kerültek át véglegesen az új belépési rendszerbe, és törlődtek a régiből. Aki ezzel a lehetőséggel eddig nem élt, annak érdemes sietnie, mivel a 2016 márciusa előtt, közösségi belépéssel regisztrált, de az azóta nem használt (így az új rendszerbe át nem került) fiókokat 2018 márciusa során archiváljuk, a régi rendszerű közösségi belépést leállítjuk.

Email címmel és jelszóval regisztráltak

A 2017-es év során ismét módosításra került a háttérben a belépési rendszerünk, mely során a teljes belépési rendszert újraírtuk, és az email és jelszó párossal belépők biztonságát is növeltük. 2018-as év során (várhatóan nyár folyamán) a 2017.05.21 előtt, email címmel és jelszóval regisztrálók, de azóta be nem lépett felhasználók számára lépnek érvénybe újabb módosítások, melyek a legkevésbé biztonságos fiókokat érintik - az érintett fiókok tulajdonosai email üzenetet kaphatnak, melyben a fiókjuk biztonságának megfelelő szinten tartása érdekében jelszó változtatásra kérjük fel őket, és fiókjukat archiváljuk. Természetesen a jelszó megváltoztatása után a fiók újra aktívvá válik, és ugyanúgy használható lesz, mint azelőtt. A későbbiekben a 2017.05.21-as dátum után regisztráltak, vagy az azóta belépett felhasználókra is kiterjesztjük ezt a funkciót.

Archivált fiók

2018-as év folyamán megjelenhetnek archivált fiókok. Ezek azok a fiókok, melyeknél biztonsági okok miatt letiltottuk az addig használt belépési módot. Az archiválás pontos okáról az érintetteket emailben, illetve belépési kísérlet során tájékoztatjuk. Az archiválást megszüntetni minden esetben jelszóemlékeztető kérésével, és új jelszó beállításával lehet megtenni - sosem archiválunk véglegesen fiókokat, illetve az archiválás csak egy adott biztonsági szint alá került fiókokat érintheti. Ennek oka lehet például a fent említett okok valamelyike, tehát az, ha valaki hosszú ideig nem lép be, így nem tudjuk az új biztonsági funkciókat használni a fiókján, vagy ha gyanús tevékenységet érzékelünk fiókjával kapcsolatban (ilyen lehet például többszöri sikertelen belépési próbálkozás ismeretlen helyről).

Fejlesztések

Természetesen ezeken kívül más újdonságok is várhatóak 2018-ban. Hamarosan megújult megjelenéssel térünk vissza, és mindezek mellett egy vadonatúj szerveroldali motoron is dolgozunk, mely reményeink szerint több új fejlesztést, és gyorsabb oldalbetöltést is magával fog hozni. Megújul az Admin rendszerünk is, mely az olvasók számára gyakrabban frissülő tartalmakat jelent majd, illetve tervezzük a lehetőségét, hogy bárki írhasson tartalmakat az into.hu-ra, egy saját blog-oldalra (melyeket az oldal tartalmainak minősége érdekében természetesen előmoderálunk majd).

És mindez még csak az Into.hu-t érintő módosítások, más IntoMedia projektről még szó sem esett - úgy hogy izgalmas év elé nézünk - ez utóbbihoz sok sikert és boldogságot kíván az Into.hu csapata. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}