Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Gépház

[Gépház] Az into.hu eddigi legnagyobb megújulása!

Ahogy észrevehettétek a héten megújult az into.hu - és nem is akárhogyan! De az új funkciók és a jövőbeli tervek előtt nézzünk először körbe, hogy honnan is indultunk. Az into.hu szoftverében az első nagy váltás akkor tötént, amikor a WordPresst otthagyva saját motor fejlesztésébe kezdtünk - ez volt 2013 márciusában. Ez a motor folyamatos módosításokkal és újításokkal egészen a hét elejéig szolgálta az oldal működését, nem is akárhogyan! Velünk együtt fejlődött a motor, mindig egy kicsit az új igényeinkre szabtuk, így a végére a tudása a kezdeti szint sokszorosára nőtt. Bár a szerver oldali kód alapja végig ugyanaz volt, de a megjelenés mégis sokszor változott - és mindegyiket jól ellátta a weboldal-motorunk. Ráadásul a motor kódja a programozási tudásunk változását is magán őrizte, mindig a legjobbat akartuk az into.hu mögé, még ha az elején nem is volt meg hozzá rendesen a tudásunk. De fejlődtünk, módosítottunk a kódban, majd megint fejlődtünk. Visszatekintve szuper 7 év volt ez! 

Viszont 2018 márciusában úgy határoztunk, hogy a régi kód karbantartása és foltozgatása helyett inkább újra kezdenénk az egészet - egy modernebb, könnyebben karbantartható, és nem utolsó sorban sokkal több funkcionalitással rendelkező motor fejlesztésébe kezdtünk. Egy olyanéba, aminek a funkcionalitását a régi motor módosításával már nem nagyon tudtunk volna elérni. Úgy hogy nem túlzás azt állítani, hogy az into.hu eddigi legnagyobb megújulása történt meg. Tovább tartott, mint ahogy gondoltuk? Igen - de mégis megérte. Bár a legfontosabb, biztonságot is érintő módosítások még a régi motorba is bekerültek, mégis új funkciókat immár 2 éve nem láthattatok az into.hu alatt - kivéve persze hogy közben azért beüzemeltük a saját letöltési szerverünket is, ami szintén lassan 2 éves lesz!  

De nézzük is a mostani verzió újdonságait!

 

Blogok

Ahogy említettem, sok új funkció került az into.hu rendszerébe, mindenek előtt egy teljesen új menüponttal találkozhattok a fejlécben blogok néven. Sőt, most is egy blog bejegyzését olvasod. Bár egyszer már volt blog az oldalon, de ez most teljesen más: 2013-ban egy egyszerű blogot indítottunk, ahol az into.hu szerzői osztottak meg blogbejegyzéseket. Most viszont a blogok nem (csak) a szerzőkről szólnak, hanem 1-1 témát foglalnak csokorba! Így lehet  Star Wars Battlefront blog, vagy Xiaomi blog. Ezzel szeretnénk elérni, hogy az into.hu cikkek része megmaradjon tisztán informatikával foglalkozó tartalmaknak, ahol objektív cikkek és hírek találhatóak meg, mégis bővíteni tudjuk az into.hu tartalmi részeit. Ezeken kívül a blogok közösségépítő oldalrészeknek is szántuk, így azon kívül, hogy 1-1 blognak több szerzője is lehet, egy fórum rész is tartozik hozzájuk - és nagyon bízunk benne, hogy itt idővel igazi közösségek jönnek létre, sok-sok beszélgetésekkel! Hogy mindez független tudjon maradni az into.hu-tól, ezért lehetőséget biztosítunk másoknak is blog létrehozására, illetve a blog elfogadása után annak tartalmaiba sem szólunk bele. A blogtulajdonosok végezhetik el a posztok és a fórumok moderálását, mi csak a platformot biztosítjuk hozzá, és csak a szabályzat betartását felügyeljük. 

Letöltések

A letöltések oldalrészen az új motor ledönti a korábbi rendszer néhány korlátját, így mostantól több képpel, és több információval találkozhattok az adatlapokon. Ezeken kívül megtalálhatjátok a szoftverek alternatíváit, megvásárolhattok sok fizetős szoftvert, gyakran olcsóbban, mintha a hivatalos oldalról indítanátok a vásárlást, és hamarosan a különböző helyen megvásárolható játékok árainak összehasonlításban is segíteni fogunk - illetve ha már játékok, a rendszerigények megjelenítése, és azok alapján való szűrés is hamarosan elérhető lesz. 

A gépházban mindezek mellett sok funkciót automatizáltunk, illetve automatizálni fogunk, így számításaink szerint hamarosan 1-1 program új verziója szinte a megjelenésével egy időben elérhetővé válhat nálunk is. 

Pontrendszer és jelvények

Az into.hu egy új pontrendszerrel érkezik, hogy így honorálhassuk meg aktív tagjainknak a közreműködését. Az aktuális pontszám szerint jelvényeket kaphatnak a felhasználók, és a pontszám és a szintek előrelépésével különböző jutalmakat is le lehet érni, melyek lehetnek kedvezmények szoftverek vagy termékek vásárlására, into.hu prémium bekapcsolhatósága vagy akár ingyenesen megkapható szoftverek.

Értesítések

Az into.hu-n naprakésznek maradni még sosem volt ilyen könnyű - értesítési rendszert helyeztünk üzembe, mely szól neked, ha valaki válaszolt egy kommentedre, @megjelölt téged valahol, vagy valamilyen, téged érintő műveletet végzett az oldalon.

Prémium

Még nem elérhető, és a prémiumban elérhető funkciók bővítésén is dolgozunk, de várhatóan elérhetővé válik majd az into.hu prémium, mely reklámmentes oldalt, és további hasznos funkciókat fog tartalmazni.

 

Ezek mellett rengeteg apróbb funkcióbeli újítás is történt, amik remélhetőleg az oldalt használók örömét fogja szolgálni. Az új funkciók mellett természetesen az új motor az optimalizáltságban és biztonságban is fejlődött.

A folytatásban jobban előtérbe szeretnénk helyezni a közösségeket, így az üzenőfal és a felhasználói profilok továbbfejlesztésén, és egymáshoz való közelítésén is dolgozunk, illetve folyamatosan töltjük fel tartalommal az oldalt is! Így a bejegyzés végére viszont kíváncsiak lennénk a te véleményedre is: Milyen lett az oldal? Milyen új funkciókat látnál szívesen? 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}