Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Xiaomi

Állítólag javították a Xiaomi Mi Box S számos hibáját

Korábban írtam a Xiaomi Mi Box S-ről. Összességében nem voltam elégedett a termékkel, mivel annyi hibával küzdött, hogy használhatatlan volt a termék huzamosabb időn keresztül. A XiaomiLife a napokban publikálta a következő hírt, miszerint számos hibáját javították egy második nagyobb Android 9 frissítéssel. Meglátjuk.

A korábbi cikkem írásakor Android 8.1-gyel volt felvértezve az eszköz. Ekkor annyi hibával küzdött, hogy pár oldalon keresztül lehetett volna sorolni  szegény kicsi eszközünknek. Javarészt mind szoftveres eset. Furcsa volt egy olyan Xiaomi eszközt próbálni, használni, nyomogatni, amely nem úgy működik, ahogy az ember elvárná. Elég ritka.

De, érkezett az Android 9.0 és javított néhány hibát. Kevesebb fagyással találkoztam és az eszköz is kevésbé melegedett. Cserébe maradt az elcsúszó hangsáv, a csigalassúság (talán lassabbnak mondható), illetve érkezett a teljes alkalmazásfagyás. Kisebbek megszűntek, de cserébe egyszer csak teljesen lefagyott az eszköz. Ilyenkor táp kihúz, majd visszadug. Igaz ez nagyjából hetente jött elő, de elég zavaró. Egy dolog nagyon szíven ütött az a YouTube/Chromecast funkció. Hát ez az esetek többségében nem működött a frissítés után. Azt hittem kivégezték eme lehetőséget. Több fórumot megnéztem és többen panaszkodtak a hibára, így „minimálisan” megnyugodtam. „Talán javítják…”. Az alvó állapotból történő felébresztés problémája is ritka volt, de előfordult.

A XiaomiLife szerint érkezik hamarosan mindenkihez egy újabb nagyobb frissítéscsomag, amely javítja a következőket (beillesztem változatlanul):

  • Javítva: Chromecast nem működik megfelelően
  • Javítva: néhány alkalmazás befagyott
  • Javítva: H264 kodek hiba
  • Javítva: Bluetooth-on keresztül csúszik a hang videonézés esetén
  • Javítva: HDMI kompatibilitás probléma
  • Javítva: GBoard működése, ha külső billentyűzet csatlakozik a Boxhoz
  • Javítva: rendszer működésének bizonytalansága alvó állapot után
  • Több WiFi csatorna támogatása

Köszönjük! Ha mindezek javítva lesznek, akkor vállalhatóbb minden. A hangsáv csúszás nálunk (több eszköz esetén) a VLC SMB kapcsolat esetén történik, nagyjából minden videófájl esetén. Talán csak fordításprobléma és nem csak Bluetooth-os videómegosztás hangcsúszás jelenséget orvosolják.

A frissítés szépen lassan kerül hozzánk, így érdemes türelmesnek lenni. Reméljük a legjobbakat.

A terméket innen tudjátok megvásárolni:

Xiaomi.hu - Xiaomi Mi Box S Android set-top boksz

Gearbest

AliExpress

GeekBuying

Bangood

TomTop

Alza.hu

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}