Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Xiaomi

Amiért a Redmi kivált: Irányt váltott a Xiaomi

Öt évvel korábban, amikor a Xiaomi itthon még gyerekcipőben járt, örültünk neki, hogy egy kínai gyártó tud olcsó és egyben jó lenni. A fő szempont talán a felhasználókra történő odafigyelés, támogatás és a nagy visszajelzési láz.

Összességében így történt 2019 végéig. Megérkezett 2020:

  • Redmi szakított a Xiaomi-val, további sima Redmi-ként futnak tovább. Természetesen a MIUI felület marad és minden egyéb fejlesztés, ami a Xiaomi-val összefonható. Az olcsó 100.000 forint alatti készülékeik továbbra is elérhetőek maradnak, illetve 2 évre előre tekintve további Redmi készülékeket fognak piacra dobni.
  • A MI készülékek árai háromszorosára növekedtek. Vegyük példának a Xiaomi Mi Note 10 Pro egy szuper készülék, de egy középkategóriás processzor foglal helyet az alaplapon és ezért 210.000 forintot kérnek el. Közben megjelent a Xiaomi Mi 10, amit 310.000 magyar forintért vesztegetnek, ami sokakat nagyon mélyen érint. Nyilván WiFi 6, 5G és IP68 tanúsítvány sokat nyom az árcédulán.
  • Huawei vs USA = Xiaomi lehet a nyertese. Legalábbis Európában biztosan. A Huawei felhalmozott készletei kifogyni látszanak. TechTips szerint szeptemberig ki kell találniuk valamit, mert a Kirin processzorban is alkalmaznak USA cégek technológiáit. Egyelőre igen úgy tűnik, hogy MediaTek processzorra fognak támaszkodni. Bár az sem rossz chip, de nem olyan erős, mint egy Snapdragon vagy Kirin. A Xiaomi pedig szeretne a csúcsminőségű telefonok piacára is betörni, amelyben minden új fejlesztés elérhető hiánytalanul.
  • Információink szerint október körül érkezhet a Xiaomi Mi 20 Pro. Ráadásul olyan információk keringenek, mely szerint lesz Pro Plus változat. Ennek ára 1200 Euró lesz (400.000 Forint). Vezeték nélküli 35W töltés, 60W vezetékes töltés, 6,8” lekerekített Amoled kijelző (BOE), IP68. 108Mpx kamera mellett BonusPhone szerint érkezni fog 20mpx macro kamera, ami ígéretesnek hangzik az eddigi 2mpx helyett. Emellett óriási 5700mAh akkumulátort fog kapni a készülék.

Tehát a Xiaomi prémium márka szeretne lenni és a Huawei, Apple és Samsung triótól szeretné elcsenni az első helyet a mobilpiacon.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}