Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Gépház

into.hu avagy vérfrissítés v3.1

Több hetes, hónapos fejlesztés után, szépen összeállt a jövendőbeli design és cms motor. Már-már közelítünk a viszonylag közepes látogatottságú oldalaknak számító médiaportálokhoz, ezért igyekszünk mindenkinek kedvére tenni.

A mostani frissítésben legfőképpen a cms motor változott, illetve a design is, azon belül adatlapok.

Az adatlap felépítése nagyon megváltozott, hisz teljesen másak a keresési és megtekintési szokások, mint mondjuk két évvel ezelőtt.

Változások és szerintünk hasznos felépítés

 • Felülre kerültek a fontos adatok, mint például a cím, ikonkép (cikkenél író profilképe).
 • Ezt követően egy sávban a fontos adatok: méret, nyelv, fejlesztő, feltöltés dátuma, verzió, feltöltő, értékelés, stb… Ezek bal oldalt helyezkednek el, jobb oldalon pedig a letöltés és magával az anyaggal kapcsolatos dolgok kaptak helyet.
 • Alatta a hosszabb információk, leírások, illetve képek következtek. Az információval egyhuzamban vannak a megosztási lehetőségek is.
 • A tartalmi rész alatt pedig egy „további verziók”, illetve elérhetőségi linkek kaptak helyet, mely sokak számára nagyon hasznos lehet.
 • Mindezen design fejlesztések nagyot dobnak az asztali és mobilos nézeten való áttekinthetőségen.
 • A fejléc „mozgás” görgetéskor javítva lett. Ez, mint kiderült a beágyazott YouTube videóknak volt köszönhető, de javítottuk.
 • Az alap kék szín színkódja változott, mivel LED kijelzőkön elég világos volt szegényke és ez sokak szemét bántotta.
 • Bevezettük pár helyen a transation –hover effekteket, tehát menüre víve az egeret, szépen sötétedik el a háttér.

A CMS is változott, de mennyit is?

 • Egyelőre szabad szemmel ez nem látható, viszont pár hét múlva jön egy újabb, kis frissítés, melyen már komolyabban látható lesz a változás, hogy mennyit foglalkoztunk az utóbbi hetekben a fejlesztéssel.
 • A privát üzenetek rendszer, profil, kedvencek rendszer fog leginkább változni.
 • A komolyabb fejtörést az optimizálás okozta, hisz az utóbbi 3 hónapban szinte duplájára nőtt a látogatottság és ennek köszönhetően jobban terhelte a rendszer a szervert. Ezt optimizáltuk és valamivel kevesebbet eszik az elődjénél.

Ha hibát találnátok az oldalon, legyetek szívesek jelezzétek nekem privát üzenetben vagy info[kukac]into[pont]hu email címenk!

Reméljük nektek is bejövős az új kinézet! Köszönjük a tippeket! :)

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}