Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Gépház

Nagy ráncfelvarráson esett át weboldalunk! #Gépház

Ma végre sikerült végeznünk és publikálnunk az into.hu legfrissebb verzióját. KovJonas-al közösen álltunk neki a projektnek. Először én vetettem fel neki, hogy várható majd egy nagy változás, de igazából jó pár órás beszélgetés és demózás után rájöttünk, hogy igazából nem kell túlzásokba esni. Mivel a korábbi (éppen használt) dizájn is kitűnően szerepel (t), viszont asztali felületen nem volt a legkényelmesebb használni, így valamilyen köztes megoldást kénytelenek voltunk találni, emellett a hiányolt oldalsáv is visszakerült, illetve széles képernyőn is szépen olvasható lett az oldal, illetve támogatja az 1200+ px felbontású monitorokat.

Az első látványterv nagyon szép lett, viszont a megvalósítással és egyéb problémák miatt akadtak gondok, ezért ennek a felét kukáztuk és folytattuk a fejlesztést.

Már-már alakult a dolog így pár nap elteltével. Nem is képzelnétek, fix oldalt terveztünk, tehát egy 980pixel széles és lefelé teljesen fehér weblapot, dizájnt.

Viszont itt is jöttek a kérdések, vagyis én bombáztam kérdésekkel KovJonas barátomat és arra jutottunk, ha jól összehozzuk a Flat megoldással az oldalt, akkor maradjon és térünk vissza sima fix oldalra.

Leginkább a gyorsaságra alapoztunk, ahogy eddig is megszokhattátok. Képek helyett SVG-t használtunk, illetve a ShareThis megosztótól megváltunk, mert nekem nem tetszett az adatvédelmi nyilatkozatuk. Ha hiszitek, ha nem az új „Közösségi” megosztó saját gyártmány lett, melyet KovJonas-nak köszönhetünk, mely egyaránt SVG-vel készült.

Az SVG-nek és a css, html, php optimizálásnak köszönhetően érezhetően még gyorsabb lett az oldal. Google PageSpeed-en 97pontot értünk el asztali felületen, a mobiloson pedig 92-t, aminek nagyon örülök. A sebesség legkisebb betöltési sebesség pedig 0.07s lett, amely nagyon csodálatos!

Igazából sok újat nem tudok mondani, elég leülni és körülnézni az oldalon, mert pillanatok alatt el lehet érni bármit.

Most pedig idézek KovJonas-tól:

Egész jól haladtunk, néha megakadtunk a fejlesztésben, de közösen mindenre találtunk jó megoldást! Néhány dolog máshogy van megoldva az új külalakban, visszajött az oldalsáv is és a fejléc is megújult. Hogy jól be tudjuk osztani az időnket, hétvégén óránként váltottuk egymást a fejlesztésben. Később rájöttünk, hogy ez hétköznap sokkal nehezebb dolog lesz, ezért aki érte az fejlesztette az oldalt! A fejlesztés menete érdekes volt, remélem még lesz részem ilyen kalandokban!

Pár kép a fejlesztésről:

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}