Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

WinUI3.0-val jönnek vissza a lekerekített élek a Windows 10-ben

A felhasználók többsége, akár válaszható lehetőségként szívesen látná a Windows 10-ben a lekerekített munkaablakokat. A minőségi lekerekített ablakokat „aero”-ként ismerhettük meg a Windows 7-ben (igaz Vista-n is valamennyire jelen volt), majd a soron következő 8-as rendszerben ki is operálta a Microsoft.

A visszajelzéseket figyeli a Microsoft, így jövőre a Windows 10 szerves részét képező WinUI 3.0 -ban lehetőséget ad majd a fejlesztők számára, hogy lekerekített ablakokat fejlesszenek az alkalmazáson belül.

Ez pedig annyit jelenthet, hogy a Redmondi óriás valószínű saját alkalmazásaiban is bevezeti a lekerekített stílust, hiszen a nemrég megjelent frissített Microsoft Teams már lekerekített ablakokkal jelenik meg (ahol előre van telepítve a WinUI 3.0 Preview). Ebből pedig szépen lassan kezd kialakulni a Microsoft által elképzelt Fluent Design.

Egyelőre pontos adatot nem tudunk, de feltételezhetőleg a Windows 10 21H2 verzióban, azaz jövő év októberében érkezhet meg ez a frissítés, mely minden alkalmazásra már érvényes lesz.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}