Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 vízjel eltüntetése

Biztos vagyok benne, hogy már sokan találkoztatok a Windows 8-tól kezdve valamelyik verzió alatt vízjellel. Ez általában előzetes, fejlesztés alatt álló vagy éppen aktiválatlan Windows-nál fordul elő, legyen az 8-as vagy 10-es verzió. Ugye ezzel a feltüntetett vízjellel, a Microsoft azt szeretné tudatni a felhasználóval, miszerint egy előzetes rendszert használ és azon belül pedig azt, hogy éppen melyik verziót.

Ahogy mást, engem is nagyon zavar az a vízjel, mivel beleront a háttérbe elég rendesen. Több módja van ennek eltüntetésére. Akár megoldhatjuk saját kézzel, ha nem szeretnénk külső forrásból származó programot használni, vagy éppen az egyszerűbb megoldás, egy program használata, amivel csak egy kattintás az egész folyamat.

Fontos tudni, hogy ezek a megoldások az előzetes, fejlesztés alatt álló Windows vízjel eltüntetéséhez jó. Az aktiválatlan Windows-oknál megjelenhetnek módosítás után is.

Registry, végezzük magunk

Nyissuk meg a regisztrációs adatbázist. A kereső ikonra kattintva, beleírva „regedit” tudjuk előhozni.

Navigáljunk a következő helyre:

Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform\Activation

A jobb oldali területen lesz egy „Manual” nevezetű 32 bites duplaszó. Duplán belekattintva megjelenik egy ablak, itt értéknek „1”-et adjunk meg a nulla helyett.

Oké lenyomása után már csak annyi teendőnk van, hogy újra indítjuk a számítógépünk és el is tűnt a vízjel.

Program használatával

A WinAero által fejlesztett „Universal Watermark Disabler” nevezetű program segítségével tényleg egy kattintás az egész. A WinAero egy megbízható fejlesztő csoport, így bátran ajánlom a program használatát, aki nem szeretne a regisztrációs adatbázisban kotorászni.

A programot innen tudjuk letölteni, majd csomagoljuk ki, majd futtassuk.

Egyszerűen a telepítésre (Install) menjünk rá, majd el kell fogadnunk egy kis megjelenő ablakban, tehát igennel „Yes”-el folytatjuk.

Ezután láthatjuk, hogy szépen kipucolta a vízjelet.

Titeket mennyire zavar, el szoktátok tüntetni?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}