Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 Offline térképek letöltések és kezelése

Emlékeztek még a Windows Phone 8.1-es időszakra? Ekkor láttuk először az Offline térképek lehetőséget, amit akkoriban a HERE Maps alkalmazott. Képesek voltunk országokra lebontva letölteni a teljes területi térképet. Korszakalkotó volt, főleg a lassúnetesek élvezték előnyeit. A Google Maps jelenleg tartalmaz Offline lehetőséget, bár ott a kijelzőn kijelölve tudunk menteni a telefonra, sajnos teljes Magyarország térképet még mindig nem tudjuk kiválasztani.

Windows 10-en van a potenciál, hisz a beépített Térképek alkalmazást a Microsoft készíti, viszont magát a térképet és frissítését a HERE tartja karban. Szerintem ez az együttműködés jól működik, a szoftver stabil, optimizált, a térkép pedig mindig friss.

Az Offline térképre visszatérve, szerintem sokkal praktikusabb, mint folyamatosan Online használni. Elsősorban jobban meríti az akkumulátort (tablet, laptop, telefon), másodrészt pedig lehet, olyan faluba kerülünk, ahol egy darabig nem lesz elérésünk a világhálóhoz. Utóbbi esetben lesz üresség a kijelzőn.

Tehát töltsük le a nekünk kellő Offline területeket!

Ezt a GépházAlkalmazásokOffline térképek menüpontban érjük el.

Itt először válasszuk ki, hogy melyik meghajtóra (jelen esetben C:\) telepítse a letöltést. Ezen felül a frissítését célszerű automatikuson hagyni.

A térképek letöltése hivatkozásra kattintva elérjük a régiókat, válasszuk ki Európát, majd a nekünk kellő országot. Nekem Magyarország.

Pár perc alatt leszedi az adatokat. A méret minden esetben fel van tüntetve, de általában olyan 2-300mb körül van.

Ha végzett utána nyissuk meg a Térképek alkalmazást és azonnal használatba vehetjük, világháló megszűntével is.

Érdemes tudni!

Internet nélkül, csak szimpla úttérképünk van – hangos navigációval. Nem tudjuk monitorozni a forgalmat, ezáltal könnyedén keveredhetünk nagyobb dugóba.

Letöltött térképek törlése

Mi sem egyszerűbb. A gépházban alkalmazások és Offline térképek menü. Egyszer jelöljük ki a törlendő térképet (legyen az Ausztria, Magyarország, Románia, stb..), majd a Törlés gombra nyomva eltávolításra kerül. Több letöltött csomagnál aktív lesz az összes térkép törlése lehetőség, így könnyedén megszabadulhatunk mindentől.

Ti használjátok Windows-on a Térképek alkalmazást, akár Offline?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}