Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10: Információsáv engedélyezése a gépházban

A Windows 10 1903 előzetes tesztverzióban kipróbálható volt a gépházban egy új fejlesztés, amely sokak tetszését elnyerte. Bár nem egy nagyon informatív sáv, de kezdésnek nem is lenne rossz.

 

A sáv tartalmazta a következőket:

  • Profilkép
  • Név
  • Elsődleges email cím
  • Saját fiókunk kezelésének elérhetősége
  • OneDrive elérhetősége és üzenetei (figyelmeztetései)
  • Windows Update üzenetei (figyelmeztetései)

A végleges Windows 10 2019 tavaszi frissítésébe viszont ez a fejlesztés sajnos nem került bele. Viszont ez nem jelent nekünk különösebb problémát, hiszen van rá megoldásunk.

Hogyan kapcsoljuk be a gépházban az információsávot?!

Első lépésként töltsük le a rendszerünknek megfelelő fájlt, innen. Ha 32 bites rendszerünk van, akkor mach2_0.3.0.0_x86.zip, ha 64 bites, akkor a mach2_0.3.0.0_x64.zip fájlra lesz szükségünk.

Hozzunk létre a Dokumentumok mappánkban egy tetszőleges nevű mappát, mondjuk mach2 néven, majd ide bontsuk ki a letöltött tömörített mappánkat.

A fájljaink megvannak, ezután egy rendszergazdaként futtatott parancssorra (CMD) lesz szükségünk. A kereső ikonra kattolva írjuk be a következőt: „CMD”. Ezt követően jobb oldalt találunk „Futtatás rendszergazdaként” lehetőséget. Menjünk rá.

Navigáljunk a Dokumentumok\mach2 mappánkba, amit úgy tehetünk meg, hogy a már megnyitott mappánk ablakának címsorából kimásoljuk a linket. A CMD-be helyezzük be a következőt:

CD C:\Users\FELHASZNÁLÓNÉV\Documents\mach2

majd enter.

Ez után CMD-ben a következőt másoljuk be:

mach2 enable 18299130

enter lenyomása után újra kell indítanunk a számítógépet és az új felület aktív lesz a gépházban.

Kikapcsolására is lehetőség van. A fentebb leírtakat újra meg kell csinálni CMD-ben, tehát a navigálást a mappába. Utána pedig „mach2 disable 18299130” szöveget bemásolva, entert leütve, majd számítógépet újraindítva, deaktiválva lesz.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}