1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. Windows 10: Felhasználói beállítások szinkronizálásának kikapcsolása és eddigiek törlése

Windows 10: Felhasználói beállítások szinkronizálásának kikapcsolása és eddigiek törlése

Windows

A felhasználói beállítások szinkronizálása lehetőség Windows 8 óta él. Ezt azóta továbbfejlesztette a Microsoft, de sokak nem szeretnének élni vele. A Windows 10 telepítése után, ha bejelentkezünk a Microsoft fiókunkkal, akkor a szinkronizálás automatikusan bekapcsolva lesz.

Ez a funkció alapvetően szuper, mivel a következőket tudjuk menteni felhőbe (azaz OneDrive-ba):

  • Téma
  • Edge beállításai + kedvencek
  • Jelszavak
  • Nyelvi beállítások
  • Könnyű kezelés
  • Egyéb Windows beállítások

A szinkronizálás segítségével több saját számítógép, laptop vagy táblagép beállításait tarthatjuk úgymond szinkronban. Ha pl: laptopon módosítjuk a témát, akkor mind számítógépen, mind táblagépen meg fog változni a téma, arra amire beállítottuk a laptopot – persze ha ezeken az eszközön ugyanazon felhasználói fiókkal vagyunk belépve, illetve be van kapcsolva a funkció.

Ennek kikapcsolására van lehetőség

A Gépházat megnyitva a Fiókok részben a beállítások szinkronizálása menüpont alatt érjük el.

Az egyes szinkronizálási beállításoknál akár egyenként kizárhatunk elemeket, de ha mindent szeretnénk a felső „beállítások szinkronizálása” csúszkát húzzuk balra.

Ki is kapcsoltuk!

Viszont eddig történtek mentések, amely folyamatosan jelen lesz fiókunkban. Tudjuk törölni.

A Microsoft OneDrive holnapján, ide kattintva érjük el. Olvassuk végig a leírást és ha biztosak vagyunk benne, akkor az eltávolítás (vagy Remove) gombra kattintva töröljük az eddig szinkronizált beállításainkat.

Ti használjátok a funkciót?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +771 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!