Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 feladatkezelője immáron részletes videókártya adatokat nyújt

A Windows 10 októberi frissítésében számos kisebb frissítést kaptunk. Egyes módosításokról nem kerültek fel hivatalos changelog adatok. Ezek közt például a képen látható komplett videókártya adatok.

A Windows 10 20H2 frissítésben helyet kapott a feladatkezelő – GPU lapon a videókártyák hőmérsékletének jelzése. Emellett pontosabb jelzést kapunk a kihasználtságról, illesztőprogram adatokról és DirectX verzióról. A GPU fizikai helyét is meg tudja mondani, tehát, hogy melyik PCI-busz-ban található a kártya - akár SLI-be kötve.

A Microsoft még nem fejezte be a feladatkezelő fejlesztését és bővítését. Korábbi blogbejegyzésükben taglalták, hogy az SSD meghajtókról is szeretnének nagyon részletes adatokat, illetve diagnosztikai lehetőségeket biztosítani. Valószínűsítjük, hogy a HDD lemezek is kapnak valamiféle diagnosztikai eszközt a „chkdsk” (lemezellenőrző) mellé vagy helyett.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}