Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 Áruház alaphelyzetbe állítása

A Windows 8 operációs rendszerben sok probléma volt az áruházzal. A problémákat pedig úgy lehetett javítani, hogy powershell-ben vagy cmd-ben játszva eltávolítást követően – belső újratelepítést kellett végezni magára az „Áruház” alkalmazásra. Utána jobb esetben helyreállt a rend. A Windows 10 áruház már valamivel stabilabb, viszont verziófrissítést követően előfordulhatnak hibák, melyek a verzióváltozáskor történt gyorsítótár szerkezetének megváltozásával jelentkezik. Ilyenkor előfordulhat, hogy az áruház ikonra hiába kattintunk, nem nyílik meg, nem tölti le az alkalmazásokat, nem tud frissítést keresni, nincsenek ikonképek, rossz ikonképeket vagy program/játék képernyőképeket jelenít meg az adott adatlapon.

A Microsoft is tud ezekről a problémákról és szépen fokozatosan jönnek foltok az áruház alkalmazáshoz, hogy ilyenek ne adódhassan, de ha mégis előfordul gondolt ránk a Redmondi óriás.

Alaphelyzetbe állítás

1. Lépés: Nyissuk meg a Gépházat.

2. Lépés: „Rendszer”, majd „Alkalmazások és szolgáltatások” lehetőséget válasszuk ki.

3. Lépés: Keressük meg az „Áruház” alkalmazást, kattintsunk rá és lesz egy „Speciális beállítások”. Kattintsunk rá.

4. Lépés: A kapott ablakban lesz egy „Alaphelyzet” gomb. Ha ezt megnyomjuk, akkor eltávolítja a gyorsítótárazott fájlokat és ezzel teljesen alaphelyzetbe áll az Áruház.

Ha egy pipa megjelenik a gomb mellett, akkor sikerült a művelet.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}