Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

több mint 43 millió email cím szivárgott ki spammerektől

Több mint 43 millió email cím szivárgott ki egy spam botneteket vezérlő szerveren keresztül. Az alapból nem jó célra használt adatokat kiszivárogtató szerverre a Vertek Corporation egyik elemzője talált rá egy nemrégiben feltűnt vírus vizsgálata közben. A rosszindulatú fájlokat kiszolgáló orosz IP cím mögött található szervert ugyanis az azt használók hibásan állították be, így az IP cím ismeretében bárki le tudta tölteni a szerveren talált fájlokat - amelyek között tűnt fel 2201 darab szövegfájl - nevük rendre 1.txt, 2.txt, 3.txt .., egészen 2201.txt-ig. A megtalált fájlok mindegyike nagyjából 20 000 email címet tartalmazott.

Az összes fájl megvizsgálása után az összesen 44 020 000 rekordot tartalmazó listákban 43 555 741 egyedi email címet találtak a biztonsági kutatók, az az 464 259 cím többször is megtalálható volt a listákban.

Az email címek végződése változatos: a klasszikus .com végződéstől kezdve az Amerikai Egyesült Államok kormányzati szervezetei által használt .gov is megtalálható a listában. Domain név alapján csoportosítva az Yahoo (10.6 millió) and AOL (8.3 millió) szolgáltatásából származik a legtöbb email cím, meglepő módon Gmail-es címek alig találhatóak a listában. 

A Vertek Corporation  kutatója jelenleg a Have I Been Pwned oldal tulajdonosával, Troy Huntrel ausztrál biztonsági szakértővel együttműködve vizsgálja azt, hány olyan új email cím van a listában, ami korábban nem szivárgott ki más forrásból.

 

 

 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}