Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

több mint 43 millió email cím szivárgott ki spammerektől

Hírek
0 0

Több mint 43 millió email cím szivárgott ki egy spam botneteket vezérlő szerveren keresztül. Az alapból nem jó célra használt adatokat kiszivárogtató szerverre a Vertek Corporation egyik elemzője talált rá egy nemrégiben feltűnt vírus vizsgálata közben. A rosszindulatú fájlokat kiszolgáló orosz IP cím mögött található szervert ugyanis az azt használók hibásan állították be, így az IP cím ismeretében bárki le tudta tölteni a szerveren talált fájlokat - amelyek között tűnt fel 2201 darab szövegfájl - nevük rendre 1.txt, 2.txt, 3.txt .., egészen 2201.txt-ig. A megtalált fájlok mindegyike nagyjából 20 000 email címet tartalmazott.

Az összes fájl megvizsgálása után az összesen 44 020 000 rekordot tartalmazó listákban 43 555 741 egyedi email címet találtak a biztonsági kutatók, az az 464 259 cím többször is megtalálható volt a listákban.

Az email címek végződése változatos: a klasszikus .com végződéstől kezdve az Amerikai Egyesült Államok kormányzati szervezetei által használt .gov is megtalálható a listában. Domain név alapján csoportosítva az Yahoo (10.6 millió) and AOL (8.3 millió) szolgáltatásából származik a legtöbb email cím, meglepő módon Gmail-es címek alig találhatóak a listában. 

A Vertek Corporation  kutatója jelenleg a Have I Been Pwned oldal tulajdonosával, Troy Huntrel ausztrál biztonsági szakértővel együttműködve vizsgálja azt, hány olyan új email cím van a listában, ami korábban nem szivárgott ki más forrásból.

 

 

 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}