Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Tedd fel a Windows Media Centert a Windows 10-re!

A Microsoft sokak bánatára a Windows 10-ből teljesen eltávolította a Media Centert. Természetesen rengeteg alternatíva létezik, mint például a Kodi. Egyesek, ahogy én is inkább a megszokott Windows Media Centert preferálom, mivel használata egyszerű és működik. Amivel kitűnik a többitől, hogy még a mai napig elég jó médiakezelési lehetőségeket, TV tuner felvételi lehetőséget kínál.

Lehetőség adott

Egy francia fejlesztőcsapat fogta magát és megoldották, hogy a legfrissebb Windows 10 1809 verzióval kompatibilis legyen a WMC, így gépünkre simán feltelepíthetjük.

Fontos! Bár problémát nem észleltünk telepítés közben és az eddigi visszajelzések is pozitívok, mi ajánljuk, hogy mindenki készítsen a fontos fájljairól biztonsági mentést a program telepítése előtt.

Töltsük le

Letölthetjük ezen a linken keresztül, vagy a fejlesztő weboldaláról. A csomag körülbelül 80MB. Ez egy tömörített mappa, melyet letöltés után ki kell bontanunk. Lényeg: minden esetben a legfrissebb verziót töltsük le.

Letöltés: WMC-V8.8.2.zip

Fejlesztő: windowsmediacenter.fr

Telepítés

Kicsomagolás után a mappában találunk egy _TestRights.cmd fájlt, melyre jobb klikkel kattintva futtassuk adminisztrátorként.

Ha ez lefutott, az ablakban egy billentyűlenyomással ki fog lépni abból. Ezt követően pedig ugyanazon mappában az InstallerBlue.cmd (kék), vagy InstallerGreen.cmd (zöld) fájlt futtassuk adminisztrátorként (jobb klikkes menüben található).

Ha nem kaptunk hibaüzenetet, akkor a telepítés sikeresen lezajlott. Ezután indíthatjuk a Windows Media Centert.

Eltávolítás

Lehetőségünk van eltávolítani. Ez esetben az uninstaller.cmd-t futtassuk adminisztrátorként. A parancssor lefutását követően kell egy rendszer újraindítás és máris véglegesen kipucolta a rendszerből.

Összegzés

Ti használjátok még a Windows Media Centert? Mennyire vagytok ezzel a csomaggal megelégedve?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}