Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Rossz hír a Google Chrome számára: Itt az új Microsoft Edge és egyre népszerűbb

Legalábbis ez derül ki a netmarketshare adataiból. A Google Chrome jelenleg is a legnépszerűbb böngésző az egész világon, majd ezt követte a Firefox. Az elmúlt két hónapban pedig óriásit fordult a kocka, hisz az Edge felkerült világszinten a második helyre, így már „csak” a Chrome előzi meg.

Messze az út, hiszen a Google Chrome jelenlegi piaci részesedése (asztali verzión) 69,25%, addig az új Microsoft Edge 10,22%-ra duzzadt. Igaz a Chrome részesedése is nőtt, hiszen év elején még ez az érték 66,93% volt.

Az viszont egy szép érték, amit az Edge-el művel a Microsoft. Idén januárban még 7,02%-os részesedése volt, most 10,22%, így bő 3% ugrás.

Viszont a statisztikából kiderül, hogy a felhasználók szeptember óta kezdtek átállni az új chromium alapú böngészőre. Itt 1,4%-kal tudott javítani piaci részesedésén. A Chrome viszont közel 0.7%-ot rontott.

Az Internet Explorer pedig szépen lassan kezd eltűnni a homályba, bár tény, hogy így is az 5,57%-val elég meghatározó. A Firefox pedig egy érdekes tényező. A statisztika szerint ő is megszenvedi az új böngésző hatását, hiszen a 8,12% arányról lecsúszott 7,22%-ra – tehát egyre zsugorodik.

Kíváncsian várjuk a novemberi eredményeket egy hónap múlva, hiszen még szépen lassan frissülnek a Windows 10 rendszerek az új 20H2 verzióra, ami automatikusan magával hozza az új Microsoft Edge böngészőt - ezzel leváltva a régi Edge Legacy-t és Internet Explorer-t.

A megújult Microsoft Edge innen tölthető le.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}