Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Nem működik a Windows 10 áruház? Mutatunk két trükköt, hogyan éleszd fel!

Frissítésről frissítésre egyre több a panasz a Windows 10 áruházára. Van, akinél eltűnik telepítés után, van, hogy csak a start menüben nem jelenik meg, de magán a gépen megtalálható. Egyesek nem használják az áruházat, ők nem fogják észlelni ezt, de aki rendszeresen tölt le onnan, annak beleállhat a szög a fejébe. A Microsoft próbálja orvosolni a hibákat, de véleményem szerint még mindig előfordulnak ilyen esetek és erre bemutatok pár trükköt, amivel meg lehet szüntetni a problémát.

Powershellben élesszük fel!

Elsősorban ezt a lehetőséget ajánlom, ha nem találjuk az áruház alkalmazást. Ez teljesen újratelepíti nekünk. A start ikonra jobb kattintással kapunk egy menüt, ott pedig a Windows PowerShell (rendszergazdaként) kell kiválasztani.

Másoljuk be a következőt:

Get-AppXPackage WindowsStore -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Nyomjunk rá entert és várjuk meg, amíg végez a folyamat. Ez maximum pár másodperces művelet. Utána meg fogjuk találni a start menü alkalmazások listában az Áruházat.

Gépházban állítsuk alaphelyzetbe!

A gépház alkalmazások listában is megtaláljuk az Áruházat (Microsoft Store néven). Itt kattintsunk a rá, majd speciális beállításokra menjünk.

Alaphelyzet gombra pöccintve egy pillanat alatt helyére áll, utána próbáljuk meg elindítani és lássunk csodát. Valószínűleg sikerrel jártunk.

Ha ezek után sem tudjuk futtatni, akkor kérdezzetek bátran hozzászólásban és megpróbálok segíteni!

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}