Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Menő Windows 10-es tálcát szeretnél? Van rá lehetőség

Szerintem többen vagyunk úgy, hogy ez picit már ráuntunk a megszokott Windows-os tálcára. Lassan Windows 7 óta, azaz 2009-es termék megjelenésétől nem nagyon változott a tálca kinézete. Egy-egy apró módosítás persze minden egyes verzióban történt, viszont biztos vagyok benne, hogy ti is hiányoltok pár lehetőséget. Ebben fog segíteni nekünk a Windows 10-re írt TaskbarX program.

A TaskbarX egy hordozható, ingyenes program. Elég csak felmásolnunk egy tetszőleges mappába (pl: Dokumentumok) és futtathatjuk is a TaskbarX Configurátor fájlt.

Ez esetben kapni fogunk egy felületet, ahol konfigurálhatjuk a tálcánkat. A „Style” ablakon a start menü háttérét tudjuk módosítani. Lehet alapértelmezett, átlátszó, minimálisan áttetsző, elhomályosított, akril. Emellett még akár saját színkódot is adhatunk meg a háttérhez és beállíthatjuk, hogy mennyire legyen átlátszó százalékos értékben.

Ezt követik az animációk. Én szerintem érdemes alapértelmezetten hagyni, de módosíthatjuk azokat. Számos választható lehetőség rendelkezésünkre áll, a „Preview” gombbal pedig tudjuk előnézetben ellenőrizni, hogy miként fog majd kinézni az animáció (sebesség, stb.).

A Position ablakon a tálca ikonok helyét tudjuk módosítani. Ezt pixelekben kell megadni. A Primary Taskbar Offset a talca elejére gondol, tehát balról mennyire történjen az eltolás.

Az Extra felületen még jelen van néhány beállítási lehetőség, amiből tudunk csemegézni. Az Apply, azaz alkalmazásra kattintunk, akkor menti a beállításainkat és máris fut a háttérben a program – így a jelenlegi konfigurátor ablakot bátran be is zárhatjuk.

Az automatikus indítási felületre nem kell beraknunk a programot, mivel már elvégezte ezt a funkciót, ezáltal újraindítást követően már az új beállított tálcánkat fogjuk megkapni.

Ha már nincs szükségünk a programra, akkor indítsuk el újra a TaskbarX Configurátor programot. Alul lesz egy „Stop TaskbarX” gombocska, amire csak rá kell pöccintenünk és törölhetjük az egészet, simán lomtárba helyezéssel.

A programot innen tudjátok letölteni.

Végeredmény

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}