Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Látványos újdonságokat hoz a Windows 10 21H2 Insider frissítése

A Windows 10 Insider programban résztvevő felhasználók a Fast (gyors) ágon a napokban kapni fognak egy frissítés, mely a build 21337 verziószámot viseli majd. Ebben pedig újabb számos funkciót tettek elérhetővé a fejlesztők. Ezek a fejlesztések valószínűleg véglegesek lesznek vagy csak kisebb módosításokkal, de biztosan bele fognak kerülni a végleges Windows 10 21H2 verzióba, melyet idén októberben fog elérhetővé tenni a nagyközönség számára a Redmondi óriás.

Virtuális asztalok még testre szabhatóbbak lesznek

A Microsoft a felhasználói visszajelzésekre hallgatva lehetővé tette, hogy minden egyes virtuális asztalnál lehetőségünk van beállítani különböző háttereket, mely szinkronizálva lesz a Microsoft fiókunkba is. Emellett pedig könnyedén tudjuk rendezni és mozgatni az alkalmazásokat, játékokat és megnyitott böngészőlapokat is.

Lehetőség nyílt az asztalok rendezésére, mozgatására. Azaz most már megszabhatjuk, hogy melyik legyen az elsődleges asztal. Ezeknek pedig akár külön, saját nevet is adhatunk.

Automatikus HDR funkció

Ha engedélyezve van egy játéknál a HDR funkció és a monitor vagy TV is támogatja, akkor a Windows 10 már alapból aktiválni fogja a HDR-t a játék indításakor. Persze szükséges mellé DirectX 11 vagy DirectX 12.

Módosul a fájlkezelő felülete

A fájlkezelőben alkalmaztak apróbb módosításokat. Talán nem is nevezhető olyan aprónak, hiszen nem mostanában nyúltak hozzá a Microsoft fejlesztői.

Alapértelmezetten visszahozták a kijelölőnégyzeteket, illetve sokkal szellősebb lett a tartalom is. Természetesen egy beállítási lehetőséget létre fognak hozni, hogy akinek nem tetszik az vissza tudjon állni a régi kompakt módra.

Fájlkezelőből eltűnnek egyes elemek

A 3D mappák törlése kerülnek. Sőt a 3D Paint, 3D megjelenítő és minden ehhez kapcsolódó program nem lesz a Windows 10-re előre telepítve. Ha valakinek szüksége lesz rá a Microsoft Store-ban megtalálhatja és letöltheti.

Feliratbeállítások

Felhasználói visszajelzések alapján a feliratok beállításainak lehetősége és megjelenése frissült minimálisan.

Jegyzettömb

A jegyzettömb immáron bekerült a Microsoft Store alá, így onnan fog továbbiakban frissülni.

Emellett pedig kapott egy új ikont.

Windows Terminal

A Windows Terminal is előre lesz telepítve és a Microsoft Store-on keresztül fog frissülni. Ezen belül tudjuk majd használni a parancssort, PowerShell-t és WSL-t is. Természetesen az eddigi megszokott módon elérhetjük ezeket.

Ezen kívül pedig sok-sok hibajavítást és apró felületi változtatást tartalmaz a frissítés. A bejegyzés szerint ez „még csak a kezdet”, így a következő Insider build-ben várható legalább ekkora felületi fejlesztés, módosítás, illetve néhány új funkció is.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}