Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Jelentős változtatást hajt végre a Vodafone a TV szolgáltatásában

Átalakítja TV szolgáltatását a Vodafone, mely által több csatorna nem lesz többé elérhető SD minőségben - régebbi, csak SD adás vételére alkalmas box esetében azok lecserélése szükséges a szolgáltatás további igénybevételéhez.

A Vodafone az utóbbi időkben jelentős változtatásokat hajtott végre a TV szolgáltatásában - legalábbis ami a technológiai hátteret illeti: két hete írtuk meg, hogy mi fog történni a Horizon boxokkal, most pedig egy újabb jelentős változtatást jelentett be a cég.

Ennek lépéseként 2021. március 31-én a Vodafone megszünteti az internetes platformok után most már kábel-TV hálózatán is az SD adások sugárzását azon adók esetében, melyek HD minőségben is elérhetőek. 

A váltás azonban azok számára, akik csak SD-adás vételére alkalmas boxal rendelkeznek, eszközcserével is jár. Ezzel kapcsolatban az elmúlt napokban kezdték el értesíteni azokat a felhasználókat, akiknél még ilyen, régebbi set-top-boxok találhatóak meg még. 

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy a vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy konvergens szolgáltatóként is a legkorszerűbb technológiákat biztosítsa ügyfelei számára. Abban ez esetben, ha egy csatorna elérhető HD és SD minőségben is, akkor a szolgáltató a Vodafone TV előfizetői számára a jobb, HD minőségben teszi elérhetővé az adott csatornát. A vállalat hivatalos csatornáin keresztül folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket a szolgáltatásokkal kapcsolatos aktualitásokról és az elérhető újdonságról.

A lépéssel a kábel-TV hálózaton a szolgáltató értékes frekvencia-helyeket nyerhet, melyeket később akár újabb HD csatornák elérhetővé tételére használhat fel.

A Vodafone-t megkérdeztük arról is, hogy módosulnak-e a megmaradó, csak SD minőségben elérhető adások kódolása a mostani MPEG2-ről, de erre a kérdésünkre nem kaptunk választ a cégtől.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}