Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Idén novemberben megújul a Windows 10 illesztőprogram-frissítések folyamata

A Microsoft már év eleje óta dolgozik az új illesztőprogram-frissítések folyamatán, amely hamarosan november 5.-i frissítés után válik elérhetővé. Az új folyamatot mélyen a rendszerbe nyúlva alakították át, írják blogbejegyzésükben.

Lehetőségünk lesz manuálisan kiválasztani és telepíteni azokat a hardverillesztőket, amelyeket szeretnének.

Korábban, ha csatlakoztattunk egy perifériát, akkor a Windows 10 egy offline elérhető hardverillesztőt telepített, majd Windows Update-n keresztül keresett egy frissítést rá, amelyet azonnal kérdés nélkül le is töltött és telepített. A mostani ráncfelvarrás pedig éppen abban segít, hogy az automatikus telepítés ne történjen meg minden driver esetében.

Ezt a már elérhető felületen tudjuk megnézni: Gépház – Frissítés és biztonság – Választható frissítések. Azon belül pedig az illesztőprogram-frissítések címszó alatt találunk minden olyan opciót, amelyet a Windows Update felajánl egy elavult driver illesztőre.

Tehát a folyamat így változik novembert 5.-től:

  • Egy új eszköz csatlakoztatásánál a Windows 10 a telepíti a megfelelő illesztőprogramot, akár offline anyagokból, akár a Windows Update-n keresztül.
  • A manuális illesztőprogram frissítések (pl: videókárya driverek) esetében továbbiakban kézzel tudjuk ezt megtenni a fent említett „választható frissítések” között.

Ezt a folyamat átalakítást felhasználói visszajelzésekre hivatkozva hozták meg.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}