Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Hogyan módosítsuk a Windows 10 Áruház alkalmazások telepítésének helyét

A Windows 10 megjelenése óta a beépített Áruház egyre nagyobb szerepet kap, mind a Redmondi cég, mind a mi mindennapjainkban, ezért érdemes pár hasznos információval jelentkeznünk. A mostani cikkben röviden az alkalmazások telepítési helyének módosításáról lesz szó.

Alapvetően általában az elsődleges operációs rendszerünk, jelen esetben a Windows 10 valószínűleg a C:\ meghajtón található. Ennek köszönhetően alapértelmezetten a Windows áruházból letöltött alkalmazásokat is ide, erre a meghajtóra fogja telepíteni. Igen ám, de van lehetőségünk ennek módosítására. Ez persze sok esetben jó, mivel ha éppen játékokat töltünk le, akkor jobb, ha például nem az SSD-nket „terheljük” vele, hanem inkább kerüljön egy másodlagos merevlemezre. Ekkor jól jön ez a beállítás.

Persze ha már egy alkalmazást feltelepítettünk a C:\ meghajtóra, akkor azt könnyedén át is tudjuk helyezni. Erről is szót ejtek.

Annyit megjegyzek, hogy csak merevlemezre lebontva (mappára konkrétan nem!) tudjuk megadni a telepítés helyét. A Windows 10 létrehoz a beállított meghajtón egy „WindowsApps”,  „WUDownloadCache”, „DeliveryOptimization” és egy felhasználó neveddel rendelkező mappát.

Másik merevlemezre való telepítés

Nyissuk meg a gépházat.Navigáljunk a Rendszer > Tárterület ablakhoz. Itt pedig az „Új tartalmak mentési helyének módosítása” linkre kattintsunk.


A kapott ablakban nekünk ebben az esetben az új tartalmak mentési helyére lesz szükségünk. Itt válasszuk ki azt a meghajtót, ahová ezt telepíteni szeretnénk.

Alkalmazás lenyomásával máris készen van a beállításunk és a frissen letöltött alkalmazások már a megadott merevlemezre kerülnek.

Alkalmazások áthelyezése

Gépházat nyissuk meg. Itt az Alkalmazások fülre menjünk.

A listázott alkalmazások közül válasszunk ki egyet. Megjelenik egy „áthelyezés” gomb. Erre kattintva a kis ablakban kiválaszthatjuk, hogy melyik merevlemezen legyen elérhető.

Az alkalmazás áthelyezése mérettől függően változó lehet. Áthelyezés folyamatában nem lehet őket elindítani, amíg az be nem fejeződik. Ez általában pár másodpercet, nagyobb játékoknál pár percet igénybe vehet.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}