Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Hogyan kapcsoljuk ki Windows 10 gépházban a videó segédleteket

A Windows 10 gépháza javaslatokat és tippeket kínál a felhasználónak már kezdetek óta, természetesen ez az operációs rendszer különböző területein is tapasztalhatjuk, legyen az start menü, OneDrive , Microsoft Edge.

A Fall Crators Update óta pedig megjelentek a gépházban a videós javaslatok, de ezek is csak bizonyos területek, például: Rendszer – Több alkalmazás fül alatt. Ez javarészt egy hasznos funkció lehet, viszont van akinek zavaró, nem mindenki szeretne videós tartalmakat látni egy beállítás felületen. Hozzáteszem csak kattintásra indulnak el, automatikusan nem.

Van lehetőség ennek eltüntetésére, amit most be is mutatok.

Menete

  • Nyissuk meg a regisztrációs adatbázist. Keresés a tálcán, beírod, hogy „regedit”. Futtatod.
  • Elnavigálsz a következő helyre, vagy bemásolod a regisztrációs adatbázis címsorba a következőt: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  • Ha megnyitottuk, akkor jobb oldalt üres területen jobb kattintással tudjuk előhozni a hozzáadás menüt. Számunkra az „új” menüben kell a „Duplaszó 32 bites” lehetőség.
  • Írjuk be a „AllowOnlineTips”-t névnek és nyomjunk entert. Az alapérték így nulla lesz, ezzel kikapcsoltuk a videókat.

Ha vissza szeretnénk kapcsolni, akkor a „AllowOnlineTips” duplaszóra klikkeljünk kétszer és írjuk át „1”-re az értéket. Ezzel újra aktiváltuk a videókat.

Titeket zavarnak a videók a gépházban? Létezne jobb megoldás?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}