Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Hogyan kapcsoljuk be a sötét fájlkezelőt Windows 10 alatt!

A Windows 10 idei októberi frissítésében leginkább várt funkció a sötét fájlkezelő volt. Meg is kaptuk választható lehetőségként. Ez nagy plusz pont a Microsoftnak.

A sötét téma már korábban is létezett, viszont 1809-es verzióig csak Modern (UWP) alkalmazásoknál aktiválhattuk (Zenék, Filmek+TV, Gépház, Fényképek, stb.). A fájlkezelő új sötét külseje elég vonzó lehet sokak számára, Darth Vader megirinyelné. Tényleg jól néz ki és este, fáradt szemnek megkönnyíti az olvasást. Továbbá, ha Amoled kijelzőnk van, nagyban javítani fogja az üzemidőnket. Persze csak akkor, ha akkumulátorral rendelkező eszközünk van, gondolok én táblagépre vagy laptopra.

A fájlkezelő mellett a jobb klikkes menü is sötét lesz, ezáltal úgymond egy teljes sötét módot kaptunk.

Beállítás

Nyissuk meg a „Gépzáhat”. Azon belül „Személyre szabás” kategória, majd „Színek”. Pörgessünk a lap aljára, ott találjuk az „Alapértelmezett alkalmazás-üzemmód választása” lehetőséget.

Bár a címzés elég furcsa, nem is értem miért ezt kapta. Itt pedig egyszerűen jelöljük ki a „Sötét” témát. Automatikusan át fog váltani rá.

Nektek hogy tetszik az új fájlkezelő külső?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}