Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Linux

[Hogyan] helyezzük az asztali értesítéseket a jobb alsó sarokba?

Az Ubuntu életében nagy változás volt a 17.10-es verzió, ekkortól ugyanis Unity helyett - módosított, Ubuntu-ra szabott változatban - a Gnome lett az alapértelmezett kezelőfelület. A váltás a legtöbb esetben pozitív módosításokkal járt, de néhány apróság sokak számára zavaró lehet: ilyen a képernyő felső részén, középen megjelenő értesítések, melyek mindig a "legjobbkor" jelennek meg, kitakarva azt a részt, ahol általában a programok felső része szokott megjelenni - valahogy így:

Végül is ha úgy vesszük, Chrome esetében alapból csak 2 lap az, amit kitakar, és nem tudunk elérni miatta, és be is lehet zárni az értesítést, de azért sokkal egyszerűbbnek, és jobb megoldásnak tűnik az, ha az értesítéseket visszatesszük oda, ahová valóak: valamelyik sarokba. 

Ehhez siet segítségünkre a Panel OSD nevű kiegészítő. Ha még nem használtuk a Gnome extensions weboldalt, akkor első körben egy böngésző kiegészítőt kell telepítenünk, erre egy üzenet figyelmeztet minket, melyben a "Click here to install browser extension" linkre kell kattintanunk.Ezek után még egy programot is kell telepítsünk, amit például terminálból is megtehetünk, ezzel a paranccsal:

 sudo apt-get install chrome-gnome-shell

Ha ezt is feltettük, akkor a weboldal újratöltése után már tudjuk telepíteni a Panel OSD nevű kiegészítőt, majd a weboldalt újra újratöltve a beállításait is elérhetjük a "csavarhúzó" ikonra kattintva. 

Ezután már nincs más dolgunk, mint vertikálisan és horizontálisan is a megfelelő helyre húzni az értesítéseket, amit a felső 2 csúszkával tehetünk meg, majd a legalsó gombbal ellenőrizni az eredményét a munkánknak. 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}