Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Hogyan állítsunk be egyéni kezdőlapot Microsoft Edge-ben!

A 2015-ben debütált, Internet Explorert leváltó Edge böngészőn sokat reszeltek megjelenése óta. Még mindig van munkája a Redmondi óriásnak, de már csak-csak sikerül használható böngészőt faragniuk belőle. Szerintem még a beállítások részen bütykölhetnének. Nem rossz, szép és jó, csak elveszni benne teljesen, nem tudjuk, mit-hol keressünk, mert minden egybefolyik.

Én kezdetek óta Edge-t használok. Igazából teljesen kielégíti igényeimet böngészés terén. Viszont vannak beállítások, amit én is nagy nehezen találok meg, mint jelen esetben a kezdőlap beállítása.

Nem vagyok nagy böngészőhuszár, futtatáskor nincs szükségem 10-20 weboldal megnyitására. Egyszerűen a Google-t szeretném, mint alapértelmezett kereső és azt parancsolom neki, hogy megnyitáskor táruljon elém a weboldal. Nézzük meg hol található a beállítás.

Elsősorban gyors beállítom a Google-t, mint keresőszolgáltatás, ha éppen a címsorba pötyögök be egy gyorskeresést.

A beállítást nyissuk meg, azon belül a speciális beállításokat.

A megjelenő kisablakban pedig jól nézzünk körül.  Találunk egy keresőszolgáltató módosítása gombocskát. Eléggé el van dugva, mivel egybefolyik minden. Ha megtaláltuk kattintsunk rá és válasszuk ki a Google-t.

Előfordulhat, hogy egyszer előtte meg kell nyitnunk a böngészőben (tehát: google.com), majd utána fog megjelenni. Ha kiválasztottuk, akkor állítsuk be alapértelmezettként.

Egyéni kezdőlap beállítása

Újra a beállításokba kell navigálnunk. Szem előtt, azonnal a második lehetőség, tehát a „Mivel induljon el a Microsoft Edge?”.

Itt „egy vagy több adott lap” lehetőséget válasszuk ki a legördülő menüből és a szövegdobozban adjuk meg a címeket, amit szeretnénk, ha a böngészőnk megnyitna futtatáskor (pl: https://google.com , https://into.hu). Megadhatunk egy vagy több címet. A floppyra kattintva tudjuk menteni.

Szerintetek is könnyű elveszi az Edge beállításaiban?

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}